Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 96
 İndirme 38
Girişimcilik Ekosisteminde Türkiye İçin Yeni Bir Araç: Yenilik Merkezleri/ağları
2018
Dergi:  
Verimlilik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Girişimcilik, küresel ekonomideki büyüme ve zenginliğinönemli itici güçlerinden biridir. Son yıllarda “girişimcilik ekosistemi” kavramı gerek sosyal bilimler literatüründe gerekse politika yapıcılar arasında çokça tartışılan çerçevelerden birisi olarak görünmektedir. Bu çalışmada girişimcilik ekosistemi yaklaşımı kullanılarak Türkiye’de ekosistem içinde eksik bir bileşen olduğu düşünülen ve sistem içinde faaliyet gösteren firmaların, girişimcilerin ve yenilik alanında çalışan aktörlerin yararlanabileceği bölgesel yenilik merkezlerinin kurulması veya ekosistemde var olan arayüz mekanizmalarının desteklenerek yenilikçi girişimciliğin yetenek, kapasite ve rekabet gücünün artırılmasını amaçlayan yeni bir model önerisi sunulmaktadır. Çalışma kapsamında belirtilen amaca ulaşabilmek için son yıllarda sosyal bilimler alanında önemi gittikçe artan nitel bir araştırma tasarımı/deseni kullanılmıştır. Bu bağlamda çalışmada nitel araştırma desenlerinden olan ve bir olay ve bağlam arasındaki belirsizliği açığa çıkarmayı hedefleyen durum çalışması yöntemi kullanılmış ve bunun içinde veri toplama tekniği olarak da Ar-Ge, yenilik ve girişimcilik alanındaki uzmanlarla odak grup görüşmesi yapılmıştır. Toplanan nitel veriler, MAXQDA programı aracılılığıyla betimsel ve ilişkisel/içeriksel analize tabi tutularak görselleştirlmiştir. Çalışmadan elde edilen bulgular, kurulması öngörülen yenilik merkezlerinin ekosistem içindeki yerini, yapısını, faaliyetlerini ve olası risklerini ortaya koymaktadır. Geliştirilen modele göre Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminde yenilik merkezlerine ihtiyaç olduğu ve kurulacak merkezlerin hem ulusal kalkınma politikasına hizmet edecek bir yapı olduğu hem de bulundukları bölgenin yenilik ve girişimcilik ekosisteminin etkin şekilde gelişmesine katkı sağlayabileceği düşünülmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Verimlilik Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Verimlilik Dergisi