Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 71
 İndirme 32
KARŞILAŞTIRMALI ÜSTÜNLÜK TEORİLERİ KAPSAMINDA TÜRK ENDÜSTRİLERİNİN AVRUPA BİRLİĞİ (15) PAZARINDAKİ REKABET GÜCÜ DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ: 1995-2007
2008
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Starting from the point of increased importance of international competitiveness, the aim of the study is; to determine the competitiveness levels of Turkish industries in EU (15) market, which is the most important target market for Turkey. In this study, Export Similarity Index, Balassa's Index and Vollrath's Index are used. According to the results, Turkey's rival countries are Poland, Romania, Portugal, China, India, Indonezia, Italy, Tayland, Slovenia, Morocco and Israil in European Union (15) Market. According to analyze of comparison with competitor countries, Türkey has competitive power at the Labor-intensive goods and Raw material-intensive goods. However it has been seen that some of easily and difficultly imitableresearch oriented industries, particularly capital intensive industries, have potential of competitive power. Furthermore, It is founded that Turkey has higher competitive power against rival countries which except from European Union

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi