Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 63
 İndirme 30
1923-1950 YILLARI ARASINDAKİ TÜRKİYE'DE TOPRAK DAĞILIMI VE TOPRAK REFORMU POLİTİKASININ SONUÇLARI
2013
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

A new state of the Republic of Turkey, but it took over institutional and economic structure of Ottoman Empire. The agricultural structure and relations of production was one of them. 80% of Turkish society was living in villages and the agricultural was constituted the basic dynamics of economy. The distribution of land in agricultural enterprises was not fair. 76% of the population living in the rural land had 7.3% of arable land and the average land size was 24.9 decare. In addition, most farmers had not got the land and besides the large landowners were sharecropping procedure of production. Single-party period of the Republic between 1923-1950 to change the structure of agricultural enterprises and landless peasants, studies were made in order to make the landowner. At this article, the structure of agricultural business and land distribution were examined between the years 1923-1950 and land reform policies implemented sought to demonstrate the results

Anahtar Kelimeler:

2013
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi