Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 14
Gelişmekte Olan ve Gelişmiş Ülkelerdeki Fiziksel Altın Talebi Belirleyicileri Üzerine Bir İnceleme, 2000-2010
2016
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerdeki fiziksel altın talebinin önemli belirleyicilerini 2000 ve 2010 yılları arasında incelemektedir. Finansal ve ekonomik belirsizlik tüketici altın talebini teşvik edip etmediği başlıca sorgulanan hipotezlerden biri olmakla beraber hipotez bu belirsizliklerin gelişmiş ve gelişmekte olan ülke tüketicilerini nasıl etkilediği yönüyle de incelenmiştir. Yapılan analizlerde her iki ülke grubundaki tüketicilerin altın algısı üzerindeki farklılıklar ortaya çıkartılmıştır. Bulgular, altın talebinin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki tüketicilerin farklı belirleyiciler tarafından açıklandığını göstermektedir. Genel itibariyle belirsiz ekonomik ortamların gelişmekte olan ülkelerde altın talebini arttırdığı dolayısıyla tüketicilerin ihtiyat amaçlı altın alımı yaptıkları sonucuna varılmıştır. Bununla beraber gelişmiş ülke tüketicilerinin altını ihtiyat amaçlı yatırımdan ziyade takı ve mücevherat maksatlı talep ettiği ve bu ülkelerdeki kişi başına düşen gelirdeki belirsizlikle altın talebi arasında zıt yönlü bir ilişkinin olduğu tespit edilmiştir. Son olarak 2007 küresel finansal krizinin fiziksel altın talebini önemli ölçüde etkilememesine rağmen insanların takıdan daha çok yatırım amaçlı altın tüketimine yöneldiği gözlemlenmiştir. Sosyo-kültürel faktörlerin gelecek araştırmalara eklenmesi daha iyi bulgular edinilmesine katkıda bulunacaktır.  

Anahtar Kelimeler:

A Review On Physical Gold Demand Indicators In Developing and Developed Countries 20002010
2016
Yazar:  
Özet:

this study is one of the main questioned hypothesis that the physical gold demand in developing and developed countries examines the important indicators of financial and economic uncertainty consumer gold demand among 2000 and 2010, while hypothesis is one of the main questioned hypothesis that these uncertainties have been examined with the direction of how developed and developing country consumers have affected, the differences in the gold perception of consumers in every two countries group have been revealed, the findings of gold demand are explained by different determinings of consumers in developed and developing countries, although uncertain economic environments have increased the demand of gold-based consumers in the future countries, and a significant value of gold-oriented society, which are determined by the value of gold-oriented society

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi