Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 13
Urcûzeler ve i̇bn ‘abdirabbih’in Tarihî Urcûzesi: Bir i̇slâm Tarih Yazim Turu Ornegi
2010
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

slâm tarihinde müstesna bir konuma sahip olan Endülüs, slâm medeniyetinin Batı’yla karsılasıp, bilimin Avrupa’ya aktarılmasında önemli bir unsur olmustur. Müslümanların yedi asrı asan Avrupalı olma macerasını algılamada, bu yedi asırlık zaman dilimini, siyasal ve sosyal bakımdan bölümlendirmek kuskusuz gereklidir. Endülüs tarihinde, Emevî Hilafet Dönemi olarak bilinen ve önceki dönemde yasanan kargasa ve kesmekes ortamının sona erip, siyasal ve sosyal alanda huzur ve sükûnun saglandıgı, III. Abdurrahman (en-Nasır) döneminin ayrı bir yeri vardır. Zira bu dönem; yıllarca süren, ülkeyi tarih sahnesinden silinecek noktaya getiren ve Endülüs tarihinde “Büyük Fitne” olarak anılan kargasa ortamından sonra, iç ve dıs istikrarın saglanmasıyla siyasal istikrara ulasılan bir dönem olup, aynı zamanda bilim ve kültür alanında da gelismelerin yasandıgı ve Endülüs’ün bir bilim merkezi haline geldigi dönem olarak da kabul edilidir. Bu makalede, ögretici siir türü olarak bilinen Recez ve Urcûzenin kısa bir tarihçesi ve III. Abdurrahman döneminin önemli sairlerinden bn ‘Abdirabbih’in Endülüs tarihinin güçlü kisiligi Halife III. Abdurrahman’ın dönemini yansıtan Urcûzeleri ele alınıp, incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 376
Atıf : 616
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini