Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 12
Afrika’da Çatışmaların Çözümü ve Mitoloji: Politik ve Hukuksal Gereklilikler
2007
Dergi:  
Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çağdaş Afrika ulus-devletlerinin, gelişimlerini engelleyecek derecede güçleştiren farklı karakterlerde pek çok çatışmalarla yüz yüze oldukları kuşkusuz doğrudur. Söz konusu çatışmalara ilişkin önerilen yaklaşımların -iki taraflı ya da çok taraflı da olsa- kısmen başarılı oldukları da bir o kadar doğrudur. Bu nedenledir ki daha farklı yaklaşımlara, özellikle de, mitoloji gibi geleneksel kültürlerin işaret ettikleri yaklaşımlara bakma gereği ortaya çıkmaktadır. Bir kriz yönetimi ve çözüm önerisi olarak mitoloji, Ibadan Üniversitesi hocalarından olan Duro Adeleke tarafından, Journal of Asian and African Studies, 39 (3), 2004: 179- 191’de yayımlanmış olan “Lessons from Yoruba Mitology” başlıklı çalışmasında tekrar gündeme getirilmektedir. Çalışmamızın problematiği, her ne kadar mitler krizlerin aşılmasında gerçekçi bir yaklaşım sunsalar da, mitolojik yaklaşım, hangi toplumda olursa olsun, ne savunucuları ne de karşıtları açısından nesnel bir dayanağı olmamasından dolayı, ancak ve ancak normatif düzlemde işlerliği olmasından dolayı sınırlı kalmaktadır. Bizim önerimiz, mitolojik yaklaşımın, krizlerin aşılmasına yönelik getirdiği önerilerin daha ömürlü olması için siyasal ve hukuksal çerçevelere oturtularak tamamlanması ve güçlendirilmesidir. İnsanın ve sosyal düzenin gelişimi amacıyla söz konusu çatışmaların giderilmesi, soruna adalet ve eşitlik gibi hümaniter ve demokratik değerler açısından yaklaşmakla da gerçekleştirilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 612
Atıf : 1.754
Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi