Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 9
Gianni Vattimo: Truth’s Violence and Weak Thought
2016
Dergi:  
Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede, Genel hatlarıyla İtalyan filozof, politikacı ve kültür eleştirmeni Gianni Vattimo’nun hakikat’in şiddeti ve weak thought’a ilişkin düşüncelerini ele alacağız. Öncelikle İtalyan düşünürü tanıtıp, eserleri hakkında bazı bilgiler vereceğiz. İkinci olarak, onun “hakikat’in şiddeti”ne dair fikirlerini açıklayacağız. Zira Vattimo’ya göre, Platon’dan beri Batı düşüncesi ve dolayısıyla batılı toplumlar, bu şiddet/metafizik kategoriler içerisinde yaşamaktadır. Vattimo, söz konusu şiddet’in [metafizik] hakikat iddialarından kaynaklandığını ileri sürer. Bir başka ifadeyle, bu metafizik iddiaların yalnızca dini [hakikat] iddialarına özgü olmadığını aynı zamanda modern düşünce, bilim ve teknolojide de yaygın olduğunu ileri sürer. Ve son olarak, bu hakikat iddialarına karşı eleştirel ve zayıflatıcı bir duruş olarak, onun “zayıf düşünce” (il pensiero debole) kavramını tartışacağız. Zayıf düşünce temelde bizi bu metafizik kategori ve iddialardan özgürleştirmenin bir yolunu bulmaya çalışır. Bu manada Vattimo’nun entelektüel geçmişi Nietzscheci ve Heideggerci literarüte dayanır. Nietzsche ve Heidegger her zaman bu iddia ve kategorilere farklı tarzlarda karşı çıkarlar. Vattimo onların ifade ve kavramlarını (mesela, Nietzsche’nin “Tanrı öldü” ifadesi ve Heidegger’in üstesinden gelme (Verwindung) kavramını) eklektik bir biçimde kullanır. Biz Vattimo’nun eserlerinin bütününde metafizik düşüncenin eleştirisini görebiliriz çünkü Vattimo şuna inanır: hakikat’in sonu demokrasinin başlangıcıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 612
Atıf : 1.733
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini