Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 60
 İndirme 32
İş Yapma Kolaylıkları: Farklı Gelir Gruplarındaki Ülkeler Arasında Bir Karşılaştırma
2017
Dergi:  
Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada,  iş yapma (doing business) kolaylığı ve ülkelerin milli geliri ile olan ilişkisi incelenmektedir. Dünya Bankası tarafından oluşturulan 2016 yılına ait 177 ülke için Gelir Gruplaması aralıkları ile 2016 yılına ait İş Yapma Kolaylığı genel sıralaması ve 10 alt bileşene ait toplam 11 değişken için sıralama verileri arasındaki ilişki istatistiksel yöntemlerle analiz edilmiştir. Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı ve alt bileşenlerine ait toplam 11 değişkenin sıralama verileri bağımsız değişkenler olarak kullanılmıştır. Dünya Bankası’nın 2016 yılı için Gelir Gruplaması aralıkları: Düşük Gelirli 29, Düşük Orta Gelirli 47, Yüksek Orta Gelirli 48 ve Yüksek Gelirli 53 olmak üzere 4 gelir grubuna ayrılmış ve bağımlı değişkenler olarak kullanılmıştır. Çalışmada, İş Yapma Kolaylığı açısından tüm gelir gruplarının anlamlı bir şekilde farklılaştığı sonucuna ulaşılmıştır.  Gelişmişlik düzeyi ile İş Yapma Kolaylığı sıralaması arasında negatif bir ilişkinin varlığı tespit edilmiştir. Her ne kadar bazı alt bileşenlerin gelir grupları açısından anlamlı farklılık göstermediği görülse de bu farksızlığın bir alt ya da bir üst gelir grubu ile olduğu dikkate alındığında tüm göstergelerin gelişmişlik açısından önemli olduğu söylenebilir. Ayrıca Gelişmişlik seviyesi artarken göstergelerdeki sıralama ortalamalarının da düştüğü görülmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Facilities To Do Business: A Deal Between Countries In Different Income Groups
2017
Yazar:  
Özet:

This study examines the ease of doing business and the relationship of countries with national income. The relationship between the income grouping intervals for 177 countries for 2016 created by the World Bank and the overall ranking of business facility for 2016 and the ranking data for a total of 11 variables for 10 subcomponents was analyzed by statistical methods. The ranking data of the 11 variables of the World Bank’s Business Facility and subcomponents have been used as independent variables. The World Bank’s 2016 income grouping intervals are divided into 4 income groups, including low-income 29, low-income 47, high-income 48 and high-income 53 and are used as dependent variables. In the study, it was concluded that in terms of Business Making Facility, all income groups differ significantly.  There has been a negative relationship between the level of development and the easy-to-do ranking of business. Although some subcomponents appear not to make significant differences in terms of income groups, it can be said that all indicators are important in terms of development, taking into account that this difference is in terms of a sub or higher income group. It is also seen that while the level of development increases, the average rankings in the indicators also decrease.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Dergisi