Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 123
 İndirme 46
Kümeleme Analizi ile Türkiye ve Dsö Bölgesi Ülkeleri Resmi Sağlık Birimlerinin Sosyal Medya Kullanımı Açısından Karşılaştırılması
2016
Dergi:  
Uluslararası Sağlık Yönetimi ve Stratejileri Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sosyal medya kullanımının her geçen gün arttığı günümüz toplumlarında gerek bireyler, gerek kurum ve kuruluşlar etkin iletişim aracı olarak bu mecrayı göz ardı edememektedirler. Dünya ülkeleri sağlık birimlerinin sosyal medya kullanım durumu ile ilgili literatürde geniş kapsamlı bilgiye rastlanmamıştır. Bu çalışmada Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bölgesi ülkelerinin bakanlık düzeyinde sağlık birimlerinin sosyal medya araçlarını kullanıp kullanmadıklarını, kullanan ülkelerin kullanım durumuna göre nasıl bir dağılım gösterdikleri bulunmaya çalışılmıştır. Araştırmada DSÖ bölgesindeki 194 ülkeye ait bakanlık düzeyindeki sağlık birimlerinden hem facebook hem twitter kullanan 54 ülke tespit edilmiştir. Facebook sayfalarından takipçi ve 8 Ekim - 8 Aralık tarihleri arasındaki iki aylık paylaşım sayısı ile twitter sayfalarından birimlerin attıkları tweet sayısı ve takipçi sayıları veri olarak alınmıştır. Verilerin analizinde aşamalı ve aşamalı olmayan kümeleme yöntemleri kullanılmıştır. Facebook ve twitter kullanım ve takipçi sayıları açısından Cook Adaları, Suudi Arabistan, Brezilya ve Peru birer küme olarak Türkiye’nin de içinde bulunduğu diğer ülkelerin oluşturduğu kümeden ayrılmışlardır. Anahtar Sözcükler: Sosyal medya, sosyal medya kullanımı, sağlık iletişimi, kümeleme analizi, DSÖ ülkeleri

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Sağlık Yönetimi ve Stratejileri Araştırma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 280
Atıf : 1.058
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini