Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 351
 İndirme 65
Bir Kitle İletişim Aracı Olarak Televizyonun Sinemada Temsili
2017
Dergi:  
İNİF E- DERGİ
Yazar:  
Özet:

Sinemanın gerçekliği yeniden üretirken aynı zamanda ona biçim verdiği açıktır. Sinema bunu temsiller aracılıyla gerçekleştirir. Aynı zamanda böyle yaparak sinema, egemen kurumları ve geleneksel değerleri de meşrulaştırır. Bu yüzden sinema, ideolojileri aşılama ve yayma işlevine sahiptir. Bu tez çalışmasında filmlerde bir kitle iletişim aracı olarak televizyonun nasıl temsil edildiği ve bu temsillerin amacının ne olduğu sorgulanmıştır. Bu konunun seçilmesinde bir kitle iletişim aracı olarak televizyonun sinemadaki temsili üzerine literatürde yeterli sayıda çalışmanın bulunmaması etkili olmuştur. Bu çalışma için yirmi adet film seçilmiştir: Network/Şebeke (1976), The China Syndrome/Çin Sendromu/Dünyanın Kaderi (1979), Videodrome (1983), Broadcast News/Haberler (1987), The Running Man/Koşan Adam (1987), Natural Born Killers/Katil Doğanlar (1994), Quiz Show/Şike (1994), Mad City/Çılgın Şehir (1997), The Truman Show (1998), Edtv (1999), 15 Minutes (2001), Good Night, and Good Luck/İyi Geceler İyi Şanslar (2005), Man of the Year/Yılın Başkanı (2006), Live!/Yüzde Yüz Canlı (2007), Frost-Nixon (2008), Morning Glory/Sabah Neşesi (2010), God Bless America/Tanrı Amerika’yı Korusun (2011), Nightcrawler/Gece Vurgunu (2014), The Eichman Show (2015), Money Monster/Para Tuzağı (2016). Örnekleme alınan bu yirmi adet film, amaçsal örneklem tekniğiyle, popüler sinemanın örneklerinden seçilmiştir. Bu filmler söylem analizi yöntemi ile analiz edilmiş ve altı kategoride söylemler araştırılmıştır: 1) Reklam Bağlamında Televizyon, 2) Siyaset ve Diğer Kurumlarla İlişkisi Bağlamında Televizyon, 3) Profesyoneller ve Etik, İlke, Değer Bağlamında Televizyon, 4) Cinsiyet, Irk ve Sınıf Bağlamında Televizyon, 5) İzlenme Oranları Bağlamında Televizyon, 6) Yasa ve Mevzuat Bağlamında Televizyon. Bu kategoriler altında incelenen tüm filmlerde, bir kitle iletişim aracı olarak televizyonun oldukça olumsuz bir biçimde temsil edildiği görülmüştür. Yapılan değerlendirmeler çerçevesinde, popüler sinemanın televizyona ilişkin temsillerinin ideolojik bir işleve sahip olduğu ve temsiller aracılığı ile egemen ideolojiyi yeniden ürettiği söylenebilir.  

Anahtar Kelimeler:

Communications With A Tv In The Tv.
2017
Yazar:  
Özet:

It is clear that the film is re-producing reality while also shaping it. The cinema does this through the representations. At the same time, it legalizes the cinema, the dominant institutions and its traditional values. Therefore, the cinema has the function of vaccinating and spreading ideologies. In this thesis study, it was questioned how television is represented as a mass communication medium in films and what the purpose of these representations is. In the choice of this subject, it has been effective that there is no sufficient number of works in literature on the representation of television in the cinema as a medium of public communication. Twenty films have been selected for this study: Network/Network (1976), The China Syndrome/China Syndrome/The Destiny of the World (1979), Videodrome (1983), Broadcast News/News (1987), The Running Man/The Cowboy Man (1987), Natural Born Killers/The Dead Birds (1994), Quiz Show/Shike (1994), Mad City/The Crazy City (1997), The Truman Show (1998), Edtv (1999), 15 Minutes (2001), Good Night, and Good Luck/Good Nights Good Luck (2005), Man of the Year/The President of the Year (2006), Live!/Procent Live (2007), Frost-Nixon (2008), Morning Glory/The Good Morning (2010), Blesson/The Good Morning (2010), The Good Morning (2015), The Good Morning (2015), The Good Morning (2015), The Good Morning (2015), The Good Morning (2015), The Good Morning (2015), The Good Morning (2015), The Good Morning (2015), The Good Morning (2015), The Good Morning (2015), These twenty examples of films were selected from the examples of popular cinema, with the technique of targeted sampling. These films have been analyzed by the method of speech analysis and speech has been studied in six categories: 1) TV in the context of advertising, 2) TV in the context of politics and relations with other institutions, 3) Professionals and Ethics, Principle, TV in the context of values, 4) Sex, Race and Class in the context of television, 5) TV in the context of viewing rates, 6) TV in the context of laws and regulations. In all the films under these categories, it has been seen that television is represented quite negatively as a medium of public communication. In the framework of the assessments made, it can be said that the representations of the popular cinema in relation to television have an ideological function and re-produced the dominant ideology through the representations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


İNİF E- DERGİ

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 226
Atıf : 642
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini