Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 217
 İndirme 6
 Sesli Dinleme 9
Sosyal Medyada İnşa Edilen Yeni Irkçılık
2017
Dergi:  
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

Geleneksel medya sürekli olarak egemen söylemin inşasına katkıda bulunurken, sosyal medya ya da “yeni medya” diye adlandırdığımız mecralar bize biraz da olsa nefes alma imkanı sunuyor. Ancak son dönemde bunun aksini düşündürecek ırkçı, ayrımcı ve nefret içeren söylemlerin mecralar değişse dahi halkın dilinden kolay kolay yok edilemeyeceğine işaret ediyor. Bu durum günümüz konjonktüründe küreselleşme, göç gibi sebeplerle bir araya gelmek zorunda kalmış toplumların biyolojik farklılıklarına yönelen ırkçılık yerine o toplumun kültürel ve sosyal farklılıkları üzerinden bir dışlama pratiği oluşturarak “öteki”sini yaratması ile ortaya çıkıyor. Etienne Balibar'ın ortaya attığı bu kavram Türkiye'nin mülteci meselesi çerçevesinde tartışılacaktır. Türkiye'de mülteci sayısının fazlalığı göz önünde bulundurularak bu araştırma çerçevesinde Twitter'daki Suriyeli mültecileri kapsayan hashtaglerdeki yeni ırkçı ifadelerin varlığına bakılarak sosyal medyanın bu ırkçılık biçimini yeniden üreten bir platform olup olmaması sorgulanacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The New Social Media Creation
2017
Yazar:  
Özet:

While traditional media is constantly contributing to the construction of the dominant speech, social media or what we call "new media" gives us the opportunity to breathe even a little. But it indicates that racist, discriminatory and hateful statements that will think the opposite in recent period, even if the scores change, will not be easily destroyed by the people’s language. This situation occurs in today’s context by creating the “other” by creating a practice of exclusion through the cultural and social differences, instead of the racism of the societies that have been forced to gather together for reasons such as globalization, migration and biological differences. Etienne Balibar’s concept will be discussed in the framework of the refugee issue of Turkey. Considering the excess of the number of refugees in Turkey, this research will be questioned whether social media is a platform that re-products this form of racism, considering the existence of new racist expressions in the hashtags covering Syrian refugees on Twitter.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)