Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 75
 İndirme 1
Tekstil Sektöründe Vardiyalı Çalışan Kadın İşçilerin İş-yaşam Dengesine İlişkin Algılarının Belirlenmesine Yönelik Araştırma
2017
Dergi:  
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

Özet Toplumda yaşanan olaylar toplumun dinamizmini etkisi altına almaktadır. Yaşanan toplumsal olaylar sonucunda kadınlar, çalışma hayatında farklı şekillerde istihdam edilmeye başlanmıştır. Günümüzde küçük ve orta ölçekli işletmelerde yaygın olarak yapılandırılan vardiya usulü çalışma şeklinde aktif olarak yer alan kadınların iş yaşamı ve özel yaşam ile ilgili sorumluluklarının artması ile iş-yaşam dengesinde birçok sorun yaşamasına neden olmaktadır. Yaşanan zorluklar ve ağır iş koşulları çalışma yaşamını daha da zorlaştırmaya başlamıştır. Vardiya sistemine ait zor çalışma koşulların etkisiyle iş ve özel yaşamını dengeleyememesi sonucunda ortaya çıkan çatışma kadınların stres ve tükenmişlik gibi farklı sorunlar da yaşamasına neden olmaktadır. Bu nedenle kadın istihdamının artırılması ve iyileştirilmesi amacıyla makro anlamda çözüm sağlayacak politikaların geliştirilmesi oldukça gerekli bir hal almaktadır. Çalışmanın amacı, vardiya sisteminde çalışan kadın işçilerin içinde yer aldıkları çalışma koşullarını ve bu koşulların iş-yaşam dengelerini nasıl etkilediğine ilişkin algılarını ortaya koymak amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda nitel bir araştırma kapsamında Sakarya’da bulunan tekstil firmalarında çalışan kadın işçilerle yarı biçimsel mülakat yöntemi ile elde edilen veriler içerik analizine tabi tutulacaktır. Kaynakça ATIM, RAMAZAN, 2013 ,“Küreselleşen Çalışma Hayatında Türkiye’de Kadın İstihdamını Artırmaya Yönelik Politikalar” Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi, Sivas. YUVALI, ERTUĞRUL, 2013 “ 4857 Sayılı İş Kanunu’nun Ve İlgili Mevzuatın Kadın İşçiler İle İlgili Hükümlerine Genel Bir Bakış” TBB Dergisi, s.106,s.s.94-114. KARABIYIK, İLYAS 2012,“Türkiye’de Çalışma Hayatında Kadın İstihdamı ”, Marmara Üniversitesi İ.İ.B.F. Dergisi, c. XXXII, s. I, s.s. 231-260. ÇAKIR, AÇELYA, 2011, “Türkiye’de Esnek Çalışma Ve Kadın İşgücü Üzerindeki Etkileri” Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi, İstanbul.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)