Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 72
 İndirme 2
Bankacılık Bölümü Öğrencilerinin Aldıkları Bankacılık Eğitimine Yönelik Beceri Gelişim Algısı
2017
Dergi:  
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

Bankacılık sektörü; 2016 yılında; 2.730.942 milyon TL aktif toplamı, 11.747 adet şubesi ve 210.910 adet personel sayısı ile Türkiye ekonomisi içerisindeki en önemli sektörlerden birisidir. Türk Bankacılık Sektörünün aktif büyüklüğünün GSYH'ye oranı 2015 yılsonu itibariyle 1,01 olarak gerçekleşmiş ve bir önceki yıla göre 0,03 birimlik bir artış göstermiştir. Ayrıca sektör 2016 yılı Aralık döneminde hem toplanan mevduat tutarı (1.454 milyon TL) hem de kullandırılan kredi tutarı (1.734 milyon TL) ile bir önceki yıla göre %17’lik bir artışla ülke ekonomisine yön veren bir sektör olma özelliğini sürdürmüştür. Tüm bu gelişmelere rağmen sektörde şube ve personel sayılarında azalış yaşanmıştır. 2015 yılına göre 2016 yılında sektördeki şube sayısı 522 adet, personel sayısı ise 6.594 adet azalmıştır. Bu durumu “bankalar için ne kadar az maliyet o kadar çok kardır ve eğitim de bir maliyet unsurudur” varsayımıyla birlikte düşündüğümüzde; sektörde iş bulabilmek için bankacılık alanında eğitim almanın büyük bir avantaj sağladığı sonucuna ulaşmak mümkündür. Bankacılık sektörüne kalifiye personel yetiştirmek amacıyla ülkemizde lisans ve ön lisans düzeyinde eğitim veren bölümler yükseköğretim kurumları bünyesinde yer almaktadır. Söz konusu bölümlerde öğrencilere karşılaşacakları zorlukları çözebilme imkanı sağlayan ve meslek için gerekli olan temel becerileri kazanacakları dersler verilmektedir. Bu çalışmanın amacı; üniversite öğrencilerine verilen seçmeli ve zorunlu bankacılık derslerinin bankacılık mesleği için gerekli temel becerileri kazandırmaktaki katkısını tespit etmektir. Bu katkıyı ölçebilmek için; Erdoğan ve Uşak (2005) tarafından geliştirilen Beceri Gelişimi Ölçeği kullanılmıştır Çalışmanın evrenini; Adıyaman Üniversitesi Besni Meslek Yüksekokulu’nda Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nde eğitim görmekte olan öğrenciler oluşturmakta iken örneklemini ise ankete gönüllü olarak katılım sağlayan 260 öğrenci oluşturmaktadır. Öğrencilerin demografik özellikleri ile bankacılık eğitimi beceri gelişim algısı arasındaki farklılıkları tespit etmek amacıyla farklılık testlerinden (Independent T-Tests, One-Way Anova Test) yararlanılmıştır. Elde edilen bulgular öğrencilerin demografik özellikleriyle bankacılık eğitimi beceri gelişim algısı arasında çeşitli farklılıkların olduğunu ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)