Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 89
 İndirme 9
 Sesli Dinleme 2
İlkokul Üçüncü Sınıf Öğrencilerinin Matematik Dersindeki Farklılaştırılmış Eğitime İlişkin Görüşleri
2018
Dergi:  
II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi
Yazar:  
Özet:

İLKOKUL ÜÇÜNCÜ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN MATEMATİK DERSİNDEKİ FARKLILAŞTIRILMIŞ EĞİTİME İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ* Bu araştırma, ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerinin matematik dersindeki farklılaştırılmış öğretim yaklaşımına ilişkin görüşlerini belirlemek amacıyla tasarlanmıştır. Farklılaştırılmış eğitim öğrencilerin derin fikirlerle mücadele etmesine, önemli noktalarda öğrenmiş oldukları bilgileri kullanmalarına, fikirlerini ve bilgilerini organize etmelerine ve sınıf ortamında kazandıkları bilgi ve davranışları tüm hayatlarına transfer etmelerine yardımcı olur. Araştırmanın çalışma evrenini 2015-2016 öğretim döneminde Adana ili Ceyhan ilçesinin alt sosyo ekonomik düzeyinde bulunan bir devlet ilkokulunun üçüncü sınıf öğrencilerinden oluşmaktadır. Araştırmanın çalışma grubunu akademik başarı açısından birbirine yakın yarı rastgele seçilen toplam 20 öğrenci oluşmaktadır. Uygulama sürecinde deney grubunda farklılaştırılmış öğretim yaklaşımıyla kesirler konusu anlatılmıştır. Veri toplama aracı olarak, “Yarı Yapılandırılmış Öğrenci Görüşme Formu” kullanılmıştır. Görüşme formu sekiz açık uçlu sorudan oluşmaktadır. Bu sorular genel olarak farklılaştırılmış öğretim yaklaşımı konusundaki görüşleri, ders işlenme süreci, sınıf ortamı, etkinlikler, diğer konulara uygulanabilirliği ve uygulama sürecindeki yaşanan sorunlar üzerine odaklanılmıştır. Bu öğrencilerle yapılan görüşmenin amacı, farklılaştırılmış öğretim yaklaşımının uygulandığı süredeki çalışmaların ve etkinliklerin değerlendirilmesidir. Ayrıca farklılaştırılmış öğretim yaklaşımı ile geleneksel yöntemin öğrenci, öğretmen ve yöntem açısından farklılıklarının ve katkılarının değerlendirmesi amaçlanmıştır. Yapılan yarı yapılandırılmış görüşmelerin sonucunda öğrenciler, farklılaştırılmış öğretim yaklaşımı sayesinde, matematik derslerini daha eğlenceli ve değişik buldukları dolayısıyla derse daha çok motive oldukları, gerçek hayatla ilişkilendirilmesinden dolayı daha kalıcı öğrenme gerçekleştirdiklerini ifade etmişlerdir. *Bu çalışma, Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde yayınlanan Onur Ekinci'nin yüksek lisans tez çalışmasından derlenmiştir. Bu çalışma Çukurova Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimince Desteklenmiştir. Proje No: SYL-2016-6708

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi
II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi