Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 48
İşletme Bölümü Öğrencilerinin Bilgi Teknolojilerini Kullanım Yeterlikleri ve Tutumlarının İncelenmesi
2018
Dergi:  
Uluslararası 4. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

Günümüz küresel rekabet ortamında işletmelerin başarı elde etmesinde bilgi, stratejik bir güç haline gelmiştir. Bilginin toplanması, işlenmesi, saklanması ve gerektiğinde bu bilgiye erişilmesinde bilgi teknolojilerinden yararlanılmaktadır. Bilgi teknolojileri (BT) işletmenin her biriminde çeşitli işlemlerin yerine getirilmesinde etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Örneğin, üretimde; üretim planlama ve kontrolünde, stok kontrolü ve yönetiminde, pazarlamada; satışların takibi, pazar araştırmaları ve bunlardan elde edilen bilgilerin değerlendirilmesinde, finansal konularda; planlama, tahminlerin yapılması, muhasebe kayıtlarının tutulması ve takibi vb. birçok faaliyet BT sayesinde daha kolay ve hızlı yapılabilir hale gelmiştir. Bu sayede yöneticiler, gerekli yönetsel bilgiyi kısa sürede elde etmekte ve karar alma süreçlerinde etkili bir şekilde kullanmaktadırlar. Elde edilen yönetsel bilgilerle etkili ve daha hassas planlamalar yapılabilmekte ve bu sayede rakiplerle daha kolay rekabet edilebilmektedir. İşletme bölümleri, kamu ve özel sektörün orta ve üst kademelerinde ihtiyaç duyduğu üretim, pazarlama, organizasyon, finansman, muhasebe, stratejik yönetim vb. alanlarında yönetici, uzman ve araştırmacı niteliklerine sahip eleman yetiştiren bölümlerdir. Bu bağlamda çalışmanın amacı, gelecekte işletmenin ilgili departmanlarının farklı iş pozisyonlarında görev alabilecek öğrencilerin BT alanındaki yeterliklerini, BT’ye yönelik tutumlarını ve bu tutumlarla ilişkili olabilecek bazı faktörleri ortaya koymaktır. Bu amaçla Gaziantep Üniversitesi’nde öğrenim gören 450 işletme bölümü öğrencisinin BT tutumları ve yeterlik düzeyleri ile ilgili toplanan veriler kullanılarak çeşitli değişkenler açısından incelenecektir. Anket üç bölümden oluşmaktadır. Anketin ilk bölümünde öğrencilerin demografik özelliklerine ve BT ile ilişkileri hakkındaki sorulara yer verilmiştir. Anketin ikinci bölümünde öğrencilerin BT becerilerini ölçmek için Seyrek (2010) tarafından geliştirilen; temel BT, ileri BT ve Web olmak üzere toplamda 3 boyutta 12 sorudan oluşturulan ölçek, bazı sorularda değişiklikler yapılarak kullanılmıştır. Anketin üçüncü bölümünde ise öğrencilerin BT’ye yönelik tutumlarını ölçmek üzere Selwyn (1997) tarafından geliştirilen ve Seyrek (2010) tarafından kullanılan; kaygı, fayda, kontrol ve davranış olmak üzere toplam 4 boyutta 21 sorudan oluşan ölçek kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası 4. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 4. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)