Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 98
 İndirme 10
 Sesli Dinleme 3
Dijital Dönüşüm Sürecinin Yükseköğretimde Muhasebe Eğitimine Etkileri
2018
Dergi:  
II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi
Yazar:  
Özet:

Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler çağımızın bilgi çağı olarak nitelendirilmesine neden olmuştur. Hızlı teknolojik ilerlemeler mikro ve makroekonomi anlamında önemli değişimlere neden olmaktadır. Bu yeni ekonomik ortam “yeni ekonomi”, “bilgi ekonomisi”, “dijital ekonomi” gibi adlarla anılmaktadır. Bilgi ve iletişim tabanlı bu yeni ekonominin temel karakteristikleri sürekli hızlanan teknolojik gelişmeler, artan bilişim ve bilgi yoğun faaliyetler, piyasaların küreselleşmesi, büyük veri kitlelerinin oluşması, internet ile nesnelerin aralarında iletişim kurması şeklinde özetlenebilir. Günümüzde yaşanan teknolojik gelişmeler hayatımızın her alanında kendini hissettirmekte, bir yandan toplumları diğer yandan meslekleri etkilemektedir bu mesleklerden biri de muhasebe mesleğidir ki bu da hem mesleki fırsatları hem de riskleri ortaya koymaktadır. Bilişim teknolojilerindeki gelişime bağlı olarak kâğıt ve kalemin yerini e-fatura, e-beyanname, e-defterin aldığı günümüzde muhasebe mesleğinin beyanname düzenleyip vererek yürümeyeceği bağımsız denetim, hile, haksız rekabet, matrah eritme, bilgi güvenliği gibi konularda da eğitimli elemanlara ihtiyaç duyulacağı düşünülmektedir. Bu anlamda yetişecek elemanların değişime ayak uydurması gerektiği düşünülmektedir. Yapılan araştırmalar dünyada muhasebe mesleğinde dijital dönüşüm sürecinin başladığını ve yakın gelecekte meslek mensuplarının yaptıkları işlerin %40’ının ortadan kalkacağını göstermektedir. Muhasebe eğitimi alanı öncelikli olmak üzere gerekli yapılandırmalar, hazırlıklar yapılmaz ise hem ülkemizin hem de dolaylı olarak mesleğin zarar göreceği düşünülmektedir. Bu bağlamda muhasebe eğitimi alan öğrencilerin büyük veri yığınlarını analiz edebilecek veri analitiğini bilen, veri güvenliği ve siber güvenlik konusunda bilgili, dijitalleşmeye geçişte yaşanan gelişmelere hazırlıklı olmalarını sağlayacak eğitimin verilmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Hızla dijitalleşme sürecine giren dünyada değişime ayak uydurmak zorunda olan mesleklerin başında muhasebe mesleği gelmektedir. Muhasebe alanında eğitim alan öğrencilerin belirtilen konularda donanımlı olmalarını sağlamanın önemli olduğu düşünülmektedir. Bu çalışmada dijital dönüşüm sürecinin muhasebe eğitimine etkilerinin ve muhasebe eğitimi alan öğrencilerin bu sürece hazırlanması için neler yapılması gerektiği konularının irdelenmesi amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi
II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi