Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 107
 İndirme 5
Fen Bilimleri Öğretmenlerinin Ders Kitaplarındaki Etkinliklerin Sanat Dallarıyla İlişkileri Hakkındaki Görüşleri
2018
Dergi:  
2. Uluslararası Sanat, Estetik Sempozyumu ve Sergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya eğitim gündemine bakıldığında, disiplinler arası etkileşimi ortaya koyarak, eğitimde farklılık yaratmayı, kız öğrencileri sürece daha fazla dâhil etmeyi, öğrencilerdeki psikomotor becerileri geliştirmeyi, yaratıcı ve analitik düşünme becerileri kazandırmayı amaçlayan STEM eğitimi ön plana çıkmıştır. Disiplinler arası bir eğitim yaklaşımı olan STEM, öğrencilere disiplinler arası bakışı açısı ve becerisi kazandırmaktadır. Bu noktada STEM’ e ek olarak sanatından eklenmesiyle bazı ülkelerde STEM+A eğitim yaklaşımı benimsenerek uygulanmaya başlamıştır. STEM + A eğitim yaklaşımıyla disiplinlere sanat entegre edilmiş ve 21.yy becerilerinin hayal gücüyle bütünleşik bir yapı oluşturması, yaratıcı düşünme becerilerinin etkilerini daha fazla ortaya çıkarması ve gerek okul içi gerekse okul dışı faaliyetlerle inovasyon yeteneğiyle donatılmış, nitelikli fertler yetiştirilmesi hedeflenmiştir. Bu çalışmada, fen bilimleri öğretmenlerinin, ders kitaplarındaki etkinliklerin sanat dallarıyla ilişkisine yönelik görüşlerinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç kapsamında, nitel araştırma yöntemlerinden mülakat tekniği kullanılmıştır. Araştırmaya, Elazığ ilinde görev alan yirmi fen bilimleri öğretmeni gönüllü olarak katılmıştır. Fen bilimleri öğretmenleri ile yapılan mülakatlar sonucunda elde edilen verilerin, içerik analizleri yapılmıştır. Öğretmenler, ders kitaplarındaki etkinliklerin, sayıca yetersiz olması ve sanat ile ilişkisi tam olarak kurulmadığı buna bağlı olarak da öğrencilerin yaratıcı ve analitik düşünme becerilerinin istenilen düzeyde gelişemediğine yönelik görüşleri belirlenmiştir. Araştırmaya katılan öğretmenlerin fen bilimleri dersinde en çok görselin biyoloji dersi alanında bulunması nedeniyle bu ders kapsamında, ses konusundan dolayı fizik dersi kapsamında etkinliklerin sanatla ilişkisini kurduklarını belirtmişlerdir. Ayrıca öğretmenler, ders kapsamında etkinliklerin, sanatı entegre ederek uygulanması halinde öğrencinin derse karşı ilgisinin, katılım düzeyinin, motivasyonlarının ve başarılarının artacağına yönelik görüşlerinin olduğu belirlenmiştir. Öğrencilerin hayal gücünün sınırlarını zorlayıp, kendini keşfeden, öz yeterlik algısına sahip, öz denetimi yüksek nitelikli bireyler olabileceklerini vurgulamışlardır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






2. Uluslararası Sanat, Estetik Sempozyumu ve Sergisi
2. Uluslararası Sanat, Estetik Sempozyumu ve Sergisi