Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 113
 İndirme 37
Mütareke İstanbul’unda Mizah Gazetesi “alay” ve Politik Tavrı
2015
Dergi:  
Humanities Sciences
Yazar:  
Özet:

A newspaper published by Aka Gündüz and Ercüment Ekrem in Istanbul (10 January to 27 March 1920)Alay, published cartoons to support the leadership of Mustafa Kemal and warned people that the war of independence would only be successful without being divided into factions and opposing camps. Meanwhile, the Newspaper struggled against some eminent journalists and writers of the time such as Ali Kemal, Refik Halit, Refi Cevat who supported a mandatory system and politicians like Ferit Pasha, who were against the National Struggle. Alay used humour and caricatures with a satiric language to criticize and discredit the opponents of the National Struggle. The Paper especially targeted Ali Kemal, who was the leader of those who opposed to the Anatolian movement by implying his Armenian origin with an editorial policy of alienation. This study deals with the political attitude and journalists working for the Newspaper, Alay, which also focused on the socio-economic problems of Istanbul during the armistice process through humour

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Humanities Sciences
Humanities Sciences