Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1.271
 İndirme 120
 Sesli Dinleme 3
I.DÜNYA SAVAŞI’NIN ARDINDAN YENİ DÜNYA DÜZENİNE DOĞRU: 1919 PARİS BARIŞ KONFERANSI
2016
Dergi:  
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Büyük Savaşın ardından, Paris Barış Konferansı 1919 yılında barışın koşullarını belirlemek için 30'dan fazla ülke ve milletten gelen diplomatların ve temsilcilerin katılımıyla toplanmıştır. Konferans, galip müttefikler ile yenilen ittifak devletleri temsilcileri arasında sert münakaşalara sahne olmuştur. Aslen toplantı gündemine yön veren ve Büyük Dörtlü olarak ifade edilen Birleşik Krallık Başbakanı David Lloyd George; Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Woodrow Wilson; Fransa Başbakanı Georges Clemenceau ve İtalya Başbakanı Vittorio Emanuele Orlando'nun temel çabaları, galip gelen devletlerin taleplerini ve kaygılarını seslendirirken, savaş sonrası Almanların hamlelerinin ve geleceğe dönük gizli niyetlerinin mümkün olduğunca önüne geçebilmektir. Bu makale Büyük Britanya, Fransa ve Amerika Birleşik Devletlerinin Alman meselesi konusundaki tutum, tavır ve taleplerini incelemektedir. Ayrıca Versay Antlaşması'nın oluşumu, içeriği, etkileri ve icrasıyla ilgili önemli görülen noktalara vurgu yapmaktadır. Üzerinden 100 yıla yakın bir zaman ve çok sayıda çalışma yapılmış olmasına rağmen tarihçiler ve uzman bilim insanları söz konusu antlaşmasının etkinliği, metotları ve etkileri üzerine halen tartışmalar yürütmektedir. Anahtar Kelimeler: Paris Barış Konferansı, Versay Antlaşması, Yeni Dünya Düzeni, Alman Meselesi

Anahtar Kelimeler:

The First World War to the New World Order: the 1919 Paris Barrier Conference
2016
Yazar:  
Özet:

After the Great War, the Paris Peace Conference was gathered in 1919 with the participation of diplomats and representatives from more than 30 countries and nations to determine the conditions of peace. The conference was the scene of harsh disputes between the winning allies and the representatives of the defeated coalition states. The main efforts of the Prime Minister of the United Kingdom, David Lloyd George, who originally addressed the agenda of the meeting and was expressed as the Great Fourth, the President of the United States, Woodrow Wilson, the Prime Minister of France, Georges Clemenceau, and the Prime Minister of Italy, Vittorio Emanuele Orlando, are to express the demands and concerns of the winning states, and to be able to as much as possible advance the movements of the post-war Germans and their secret intentions towards the future. This article examines the attitudes, attitudes and demands of Great Britain, France and the United States on the German issue. It also emphasizes the important points related to the formation, content, effects and implementation of the Versay Treaty. Despite the time and numerous studies that have been done over 100 years, historians and expert scientists are still discussing the effectiveness, methods and effects of the treaty. Keywords: Paris Peace Conference, Versailles Treaty, New World Order, German Question

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 39
Atıf : 196
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi