Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 49
 Görüntüleme 117
 İndirme 56
Üniversite Öğrencilerinde Kişilerarası Problem Çözme
2006
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

This study aimed at comparing university students’ interpersonal problem solving approaches and skills regarding their gender age and the field of the study Sample for this study consisted of 623 308 female and 315 male undergraduate and graduate students attending 15 different programs at Çukurova University Data were gathered through the Interpersonal Problem Solving Inventory developed by Çam and Tümkaya 2006 Results revealed that for female students the mean scores of approaching problems in a negative way and insistent persevering approach were higher than those of male students It is also found that the mean scores of Lack of Self Confidence for male students were higher than those of female students There is no gender difference regarding Constructive Problem Solving and Unwillingness to Take Responsibility It was observed that in terms of Constructive Problem Solving the mean scores of students aged between 23 30 years old were higher than those of aged between 18 20 years old For the subscale of Unwillingness to Take Responsibility students aged between 18 20 years old got higher scores than those aged between 23 30 years old When the mean scores of subscales were compared on the basis of students field of the study eg Social Sciences Science and Technical Sciences it was found that there was no significant difference in the scores obtained from all the sub scales Key Words: University Students Interpersonal Problem Solving

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi