Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 88
 İndirme 33
Sıralı Regresyon Analizi ile Türkiye’deki iç Göçleri Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi
2011
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Internal native migration existing in Turkey due to various reasons bring about social cultural and economic problems Therefore revealing the factors that lead to internal migration will contribute to the solution of the problem The aim of this study is to set a model over some socio economic indicators using the net migration rates in 81 provinces by the year 2009 and to explore the factors that have impact on net migration Net migration rates and socio economic indicators of 81 provinces by the year 2009 were obtained Ordinal regression analysis was conducted by taking net migration rate as the dependent variable and socio economic indicators as independent variables which explain the dependent variable Cumulative probabilities were calculated and interpreted over the model The model established between the net migration rate and the socio economic variables was found to be statistically significant Some of the variables that contribute the model the most were found to be the annual population growth the number of tractors per ten thousand people and the ratio of literate population Whereas Ardahan Mardin Tunceli Muş and Kars were the provinces with the highest outgoing migration in 2009; Çankırı was the highest migrated province It can be stated that population structure of the provinces and the restricted agricultural opportunities have substantial effect on migration Keywords: Net migration rate socio economic indicator ordinal regression

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi