Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 88
 İndirme 22
AKHİSAR ARKEOLOJİ MÜZESİ’NDE BULUNAN BİR GRUP ROMA SERAMİĞİ
2016
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Akhisar’da bir müze kurulması fikrinin doğması sonucunda 2012 yılında kurulma aşaması tamamlanan Akhisar Arkeoloji Müzesi ziyarete açılmıştır. Zengin bir kültürel birikime sahip olan Manisa ve çevresinde önceki yıllarda bulunan bir grup eser Manisa Arkeoloji Müzesi’nde koruma altındayken Akhisar Arkeoloji Müzesi’nin açılmasıyla birlikte burada sergilenmeye başlamıştır. Bu makalenin konusunu da Manisa Arkeoloji Müzesi’ne bağış, satın alma ve müsadere yoluyla farklı tarihlerde kazandırılmış olan ve Akhisar Arkeoloji Müzesi’ne nakledilen bir grup Roma Seramiği oluşturmaktadır. Bu seramiklerin bazıları Akhisar ve civarında, Alaşehir’de ve Gölmarmara’da bulunurken bazılarının ise ne yazık ki buluntu yerleri belli değildir. Akhisar Arkeoloji Müzesi Koleksiyonunda bulunan Roma seramikleri formlarına ve fonksiyonlarına göre dört ana başlık altında ele alınmıştır. Bunlar; tabaklar, krater, maşrapalar ve testidir. Bu dört farklı vazo grubu arasındafazla örnekle tabaklar (Kat.No.1-5) ilk sırayı alır. Bunu sırasıyla iki örnekle maşrapalar (Kat.No.7-8) ve birer örnekle krater (Kat.No.6) ve testi (Kat.No.9) izler. Müze koleksiyonunda yer alan seramikler arasında Doğu Sigillatası A grubu, Doğu Sigillatası B grubu ve Sagalassos Kırmızı Astarlıları grubuna giren örnekler mevcuttur. Akhisar Arkeoloji Müzesi Roma Seramikleri, M.Ö. 1. yüzyıldan M.S. 3. yüzyıla kadar giden geniş bir aralığa tarihlendirilmektedir. Ayrıca, Akhisar örneklerimizin büyük çoğunluğu Batı Anadolu’daki kazı ve müzelerde sıkça karşımıza çıkan birçok örnekle yakın benzerlik içindedir.   Anahtar Kelimeler:  Akhisar Arkeoloji Müzesi, Roma Seramikleri, Doğu Sigillatası A Grubu, Doğu Sigillatası B Grubu, Sagalassos Kırmızı Astarlıları.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi