Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 70
 İndirme 30
6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’un Haksız Şartlarla İlgili Getirdiği Yenilikler
2015
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tüketici Hukuku’nda haksız şartların denetimi ve tespiti konusu, gerek 6502 sayılı yeni Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun m. 5’de gerekse 4077 sayılı eski Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun m. 6’da bağımsız bir başlık altında düzenlenmiştir. Konuyla ilgili her iki kanunda düzenlenen hükümler ve bu hükümler esas alınarak yayımlanan “Tüketici S.zleşmelerindeki Haksız Şartlar Hakkındaki Y.netmelik”ler karşılaştırıldığında, bazı hususlarda bir takım .nemli farklılıkların olduğu anlaşılmaktadır. Bu farklılıkların tespiti amacıyla .alışmamızda, yeni TKHK m. 5 ve eski TKHK m. 6’ da yer alan düzenlemeler karşılaştırılmak suretiyle konu incelenecektir. B.ylece TKHK ve ilgili Y.netmeliğin, haksız şartların denetimi ve tespitiyle ilgili getirdiği yenilikler ortaya konulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi