Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 79
 İndirme 30
Türk Borçlar Kanunu Kapsamında Taşınır Satışında Alıcının Ayıplı Satılanın Değiştirilmesini Talep Hakkı
2016
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Satılanın ayıpsız bir benzeriyle değiştirilmesi hakkı TBK. m. 227/f.1, b.4 hükmünde düzenlenmiştir. Ayıplı satılanın değiştirilmesi talebi, aynen ifa talebinin bir görünümüdür. Bu hakkın kullanılabilmesi için, satıcının ayıptan dolayı sorumluluğunun doğması gerekir. Ayrıca alıcının ayıplı satılanın değiştirilmesini talep edebilmesi için, satılanın ayıpsız bir benzerini tesliminin satıcıdan beklenebilir olması gerekir. Bu açıdan satış sözleşmesinin parça veya çeşit satışı olması arasında bir fark yoktur. Satılanın alıcıya yüklenebilen nedenlerle yok olduğu, esaslı biçimde zarara uğradığı veya alıcı tarafından devredildiği ya da değişikliğe uğratıldığı durumlarda, ayıplı satılanın değiştirilmesi talep edilemez. Eğer birden çok mal birlikte satılmışsa, alıcı kural olarak hakkını sadece ayıplı olan satılanlar açısından kullanabilecektir. Ayıplı satılanın değiştirilmesi talebinin ileri sürülmesi için gerekli şartların gerçekleşmediği durumlarda, alıcının diğer haklarından birini kullanmasına izin verilmelidir. Bu açıdan, TBK. m.227/f.4 hükmü, ayıplı satılanın değiştirilmesi hakkına uygulanmayacağına dikkat etmek gerekir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi