Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 45
 İndirme 18
Ürün Kirası Sözleşmesinde Kiracının Temerrüdü
2016
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun 2012 yılında yürürlüğe girmesi ile 818 sayılı Borçlar Kanunu’nda yer alan düzenlemelerin çoğu önemli değişikliklere uğramış oldu. Bu değişiklikler borçlar hukukunun temelini oluşturan kurumların ve kavramların neredeyse hepsini etkiledi. Kira sözleşmeleri ve ürün kirası sözleşmeleri de bu değişiklikten büyük ölçüde etkilendi. Çalışmamız bu doğrultuda, tarafların borçları yanında kiracının muhtemel temerrüdü halinde ortaya çıkacak sonuçları ve bu durumda hangi hükümlerin uygulanması gerektiğini ortaya koymayı amaçlanmaktadır. Makalemizi konu itibariyle ürün kirası sözleşmelerine hasretmeyi planlamaktayız. Yeri geldiğinde kira sözleşmeleri ile ilgili olan hükümler de etraflı bir şekilde ele alınacaktır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi