Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 1.798
 İndirme 112
Enflasyon ve İşsizlik İlişkisi Üzerine Ampirik Bir Uygulama (g7 Ülkeleri Örneği)
2017
Dergi:  
Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Phillips Eğrisi, 1950’li yılların sonlarından itibaren hem teorik hem de ampirik düzeydeki başarı veya başarısızlıklarıyla makro ekonomi disiplininin merkezinde olan temel bir konu olmuştur. Bu çalışmada G7 ülkelerinin 1998: 1-2016: 1 dönemi üçer aylık veriler kullanılarak enflasyon ve işsizlik arasındaki nedensellik ilişkileri panel veri analiz ile incelenmiştir. Çalışmada serilerin durağanlığı Levin, Lin ve Chu (2002), Im, Pesaran ve Shin (2003) ve Breitung (2000) testleri ile araştırılmıştır. LLC, IPS ve Breitung birim kök testleri sonuçlarına göre değişkenler seviye düzeyinde birim kök içermektedirler. Değişkenlerin birinci farkları alındığında her üç birim kök testine göre %1 ve %5 önem düzeylerinde durağanlaştıkları tespit edilmiştir. Değişkenlerin aynı seviyede durağan oldukları tespit edildikten sonra değişkenler arasındaki uzun dönemli ilişki Johansen-Fisher panel eş bütünleşme testi ile incelenmiş ve uzun dönemde enflasyon ile işsizlik değişkenleri arasında eşbütünleşme olduğu sonucuna varılmıştır. Son olarak çalışmada seriler arasındaki nedensellik ilişkisinin sınanmasında Dumitrescu-Hurlin (2012) tarafından geliştirilen nedensellik testi kullanılmıştır. Nedensellik testi sonuçlarına göre hem enflasyondan işsizliğe hem de işsizlikten enflasyona doğru çift yönlü bir nedensellik ilişkisi tespit edilmiştir. Bu sonuç, Phillips’in enflasyonla işsizlik arasındaki ödünleşmenin uzun dönemde G7 ülkeleri için geçerli olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi
Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi