Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 20
 Görüntüleme 120
 İndirme 45
Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Yardımıyla Kilis Merkez İlçesinin Erozyon Risk Alanlarının Belirlenmesi
2013
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

In Kilis, there is a semi-arid climate pattern, and irregular heavy rainfall, sensitivity of lithologic structure to erosion, and weak vegetation. These factors increase the risk of erosion. In addition to all these, intensity of human activity resulting from increased population boosted pressure on the land. Also, improper use of land widens areas susceptible to erosion. Thus, erosion risk map of central Kilis county is made up in order to bring to light the erosion risk in relation with settlement, transportation and agriculture or planning studies in Kilis. The risk map was created by using the Multicriteria Decision-making Model and produced with ArcGIS 10.x. In order to make up the map, certain parameters affecting erosion were used such as slope, precipitation, aspect, lithology, and intensity of vegetation. First of all, GIS values were appointed to these parameters depending on their respective impact values, and then impact degrees of the same were found out depending on their respective GIS weight values within erosion risk. In the last instance, each of the parameters effective in erosion was turned into Raster, and overlaying was realized by means of Raster Calculater option. According to the analysis carried out to find out areas under high risk of erosion, 52 % of the study area was determined as having erosion risk at medium, high and too high levels. 48 % of the remaining area is subject to low and too low risk values.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi