Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 70
 İndirme 26
İnsan Ticareti Suçu ve İçtima Sorunu
2017
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Önemli bir insan hakkı ihlali olan insan ticareti suçu, Türk Ceza Kanunu'nun 80. maddesinde düzenlenmektedir. Bu çalışmada öncelikle, insan ticareti kavramı ile kavramın uluslararası belgelerde ve ulusal mevzuatta nasıl düzenlendiği incelenmekte, devamında ise suç genel teorisine uygun olarak, insan ticareti suçunun yapısal unsurları hakkında genel açıklamalar yapılmaktadır. Çalışmanın son bölümünde ise insan ticareti suçunda içtima sorunu Türk Ceza Kanunu'nda yer alan düzenlemeler doğrultusunda değerlendirilmekte; ayrıca, insan ticareti suçu ile birlikte işlenmesi muhtemel olan "göçmen kaçakçılığı", "organ ve doku ticareti", "iş ve çalışma hürriyetinin ihlali", "belgede sahtecilik", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "fuhuş" suçları gibi bazı suç tipleri ile olan içtima ilişkisi de doktrindeki görüşler ve içtihatlardaki yansımalar çerçevesinde ele alınmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi