Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 54
 İndirme 28
Türkiye’de 1980 Sonrası Seçim Dönemlerinin Politik Konjonktürel Dalgalanmaları Teorisi Çerçevesinde Analizi
2010
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Türkiye’de 1985 sonrasında yaşanan altı milletvekili genel seçimlerinde, makroekonomik değişkenlerden GSYİH, para arzı ve kamu harcamaları değişkenlerinin seyrinde politik amaçlı bir sapmanın olup olmadığı incelenmiştir. İncelenen seçim dönemlerinde politik konjonktürel dalgalanmaların (PBC) test edilmesinde Nordhaus’un “geleneksel fırsatçı model”i kullanılmıştır. Nordhaus’un fırsatçı modeli Alesina vd. (1991)’nin OECD ülkeleri ve endüstriyel ülkeler için yaptıkları çalışmalarında kullandıkları otoregresif analiz yöntemi ile ampirik olarak test edilmiştir. Seçim dönemlerinde genel olarak PBC etkisinin olup olmadığının belirlenmesi amacıyla tek bir seçim dummy değişkeninin kullanıldığı Model I test sonuçlarına bakıldığında, GSYİH ,kamu harcamaları ve para arzı araç değişkenlerinde seçim dönemlerinde PBC teorisine uygun olarak dummy katsayısının pozitif ve istatistiki olarak anlamlı olduğu sonucuna ulaşılmış- tır. Her seçim döneminin ayrı ayrı incelendiği Model II test sonuçlarında ise her seçim döneminin şartlarına göre farklı sonuçlar ortaya çıkmıştır. Bu sonuçlar genel olarak değerlendirildiğinde ise PBC etkisininbelirgin olduğu seçim döneminin 1987 seçimleri olduğu, 2002 ve 2007 seçimlerinde ise PBC etkisinin diğer dönemlere göre zayıfladığı söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 136
Atıf : 303
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini