Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 62
 İndirme 31
Türkiye'de Fiyat Düzeyinin Mali Teorisi ve Ricardocu Maliye Politikası(1975-2014)
2018
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geleneksel makro iktisat teorisinde, fiyat düzeyinin belirlenmesi hususunda maliye politikalarının önemli olup olmadığı konusunda tartışmalar yer almaktadır. Bu bağlamda Ricardocu Maliye Politikası (RFPs)’nı savunan iktisatçılara göre, fiyat düzeyinin belirlenmesinde maliye politikası önemli değildir. RFPs’nda kamu borcu faiz dışı bütçe fazlasınınönemli belirleyicisidir. Diğer taraftan bazı iktisatçılar fiyat düzeyinin belirlenmesinde maliye politikalarının önemli olduğunu iddia etmişlerdir. Bu yaklaşıma Fiyat Düzeyinin Mali Teorisi (FTPL) denilmektedir. FTPL’ye ya da Ricardocu olmayan maliye politikasına göre, maliye politikasının geçerli disiplinden yoksun olduğu yıllarda, merkez bankası tarafından fiyat istikrarını sağlamak için etkin politikalar uygulanamayacağı ileri sürülmüştür. Avrupa Birliği’ne aday ülke konumunda bulunan Türkiye’nin fiyat düzeyinin belirlenmesinde maliye politikasının etkisinin araştırılması önemlidir. Çalışmanın temel amacı, Türkiye’de RFPs’nin ya da FTPL’nin geçerliliğini analiz etmektir. Veri seti 1975-2014 dönemini kapsamaktadır. Kurulan model zaman serisi tekniklerinden ARDL Sınır Testi Yaklaşımı ile test edilmiştir. Yapılan analize göre söz konusu dönemde RFPs geçerlidir. Bu bağlamda, Türkiye’de Maastricht Kriterleri’ni sağlayacak şekilde mali disiplinin sürdürülmesi önemlidir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 414
Atıf : 395
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini