Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 50
 İndirme 23
Teknoloji Destekli Öğrenme Ortamlarında Öğretmenler ve Öğrencilerin Karşılaştığı Pedagojik Problemler: Fatih Projesi Örneği
2017
Dergi:  
Journal of Education and Future
Yazar:  
Özet:

Abstract Bu çalışmanın amacı, Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesinin (FATİH) pilot uygulamasına katılan öğretmen ve öğrencilerin; öğretmenler, öğrenciler ve okul müdürlerinin bakış açısından karşılaştıkları pedagojik sorunları araştırmaktır. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, okulların eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden yararlanmaları için FATİH projesini Türkiye çapında başlatmıştır. Araştırmanın örneklemini; Türkiye’nin doğusunda yer alan dört il merkezinde projenin pilot uygulamasına katılan 167 öğretmen, 667 öğrenci ve 31 okul müdürü oluşturmaktadır. Veriler likert ölçeği anketleri ve grup görüşmeleri ile toplanmıştır. Anketler projede yer alan okullardaki öğretmenlere, öğrencilere ve okul yöneticilere online ortamda uygulanmıştır. Toplanan nicel veriler analiz edildikten sonra belirlenen öğrenci, öğretmen ve okul idarecileri ile odak grup görüşmeleri yapılmıştır. Nicel veriler betimsel analizlere tabi tutulurken, nitel veriler içerik analizine tabi tutulmuştur. İçerik analizinin güvenirliğini sağlamak için veriler iki araştırmacı tarafından analiz edilerek tutarlılık katsayısı hesaplanmıştır. Nicel ve nitel sonuçlar bazı farklılıklar göstermesine rağmen bulgular öğretmenlerin sınıf yönetiminde zorluk çektiklerini, sınıftaki lider rollerini kaybettiklerini, bilgi ve iletişim teknolojilerinin entegrasyonu ile birlikte öğrencileriyle olan iletişim ve etkileşimlerini kaybettiklerini göstermektedir. Öğrenciler açısından ise; yeni teknolojilerin öğrencilerde dikkat dağınıklığına yol açtığı, öğrencilerin zamanlarının çoğunu bu teknolojilerle oynayarak geçirmelerine neden olduğu ve öğrencilerin pasif hale gelmesine neden olmak gibi birçok pedagojik soruna yol açtığı ve öğrencilerin bu teknolojileri sadece oyun oynamak için kullandıkları öğretmenler, öğrenciler ve okul müdürleri tarafından dile getirilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Pedagogical Problems Faced By Teachers and Students In Technology-backed Learning Environments: Fati̇h Project Example
2017
Yazar:  
Özet:

Abstract The aim of this study is to investigate the pedagogical problems that teachers and students who participate in the pilot application of the Opportunities and Technology Improvement Movement Project (FATİH) are facing from the perspective of teachers, students and school managers. The Government of the Republic of Turkey has launched the FATİH project throughout Turkey to enable schools to take advantage of Information and Communication Technologies in education. The examples of the research are made up of 167 teachers, 667 students and 31 school managers who participated in the pilot application of the project in four provinces located in eastern Turkey. The data was collected with liquid scale surveys and group interviews. The surveys were applied to teachers, students and school managers in the schools involved in the project online. After the quantum data collected was analyzed, focused group conversations were conducted with the students, teachers and school managers identified. While quantum data is subject to visual analysis, quality data is subject to content analysis. To ensure the reliability of content analysis, the data was analyzed by two researchers and the consistency ratio was calculated. Although the scale and quality results show some differences, the findings show that teachers have difficulties in class management, they lose their leading roles in the classroom, they lose their communication and interaction with students along with the integration of information and communication technologies. From the student’s point of view, the new technologies have caused disturbance in the students, the students have spent most of their time playing with these technologies and the students have caused to become passive, and the teachers, students and school managers have expressed that they only use these technologies to play games.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Education and Future

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 287
Atıf : 562
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini