Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 61
 İndirme 31
Two Opposite Portrait Of Jesus: Pre-easter Jesus Versus Post-easter Jesus
2007
Dergi:  
MİLEL VE NİHAL inanç, kültür ve mitoloji araştırmaları dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract enAs is well know as a figure of history, Jesus was a Galilean Jew. But as the central figure of the Christian tradition which developed after him, he has been started to be considered as “the face of God”, the decisive disclosure of God and ultimately in the language of the fourth century Nicene Creed, the second person of the Holy Trinity. How did this transformation happen? What was the process whereby a Galilean Jewish peasant became of one substance with God? In order to answer these and similar questions prominant Christian scholars have developed some concepts. In doing so, Marcus J. Borg has formulated two important concepts namely pre-Easter Jesus and post-Easter Jesus. While the pre-Easter Jesus refering to Jesus of Nazareth, a first century Galilean Jew, the post-Easter Jesus refers to Jesus of Christian tradition and experience. In this article first of all we define two portrait of Jesus by explaining what these two concept mean and then we discuss their possible imlications on the Christian faith.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




MİLEL VE NİHAL inanç, kültür ve mitoloji araştırmaları dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 169
Atıf : 153
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini