Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 59
 İndirme 39
 Sesli Dinleme 1
Nietzsche, Truth and Art
2015
Dergi:  
Temasa Journal of Philosophy
Yazar:  
Özet:

Abstracten Bu makalede, Nietzsche’nin hakikat anlayışının kimi boyutlarını eleştirel bir bakış açısından inceliyorum. Baştan sona Nietzsche’nin sanata ilişkin olarak “esin” teorisi ile hareket ettiğini göstermeye çalışıyorum. Muhtemelen hayatla sanatkarane iştigalin tüm önemini oluşturan şey bu, yani, sanatın esin yoluyla hayata getirdiği yaratıcı boyut. Sanat hayatla tahayyülsel bir ilişkiyi özgür kılıyor ve böylelikle estetik momenti aslileştiriyor. Ancak Nietzsche’nin neredeyse hiç sorgulamadan kabul ettiği sanatsal üretimin özerkliğine ilişkin kimi sorular ortaya atıyorum. Bu özerklik varsayımı Nietzsche’nin Kant’ı takip ederek sanat ve hakikat arasındaki bağları gözardı etmesinin bir parçası. Bu özerkliğin savunulamazlığı her türlü sanatın işlevi için esas olduğunu düşündüğüm hakikatle ilişkinin yeniden ele alınmasını davet ediyor. Bu anlamda, bu ilişkinin tahkik edilmesinin sanatın insan hayatındaki yerinin tam olarak takdir edilmesi noktasında hayati bir şey olduğunu ileri sürüyorum. Bu ise tahayyül ve esiniönce hakikatin perspektifinden anlamamızı gerekli kılıyor.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Temasa Journal of Philosophy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 285
Atıf : 1.014
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini