Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 50
 İndirme 30
Postkolonyal Kuram Uluslararası İlişkiler Disiplinini Dekolonize Etmek
2013
Dergi:  
Ege Strategic Research Journal
Yazar:  
Özet:

Abstract enPostkolonyal kuram, Uluslararası İlişkiler (Uİ) disiplininde uzun yıllar hâkim olmuş rasyonalist/pozitivist geleneğin temel savlarına eleştirel bir bakış açısıyla karşı çıkma iddiasında bulunan ve sahip olduğu yöntembilimsel (metodolojik)/epistemolojik duruşa bağlı olarak postpozitivist/reflektivist/yorumsamacı/yapısal olarak nitelendirilebilecek, ana akım olmayan bir Uluslararası İlişkiler kuramıdır. Bu makale, postkolonyal kuramı, Uluslararası İlişkiler disiplininin tarihi akışı içindeki gelişimini göz önünde bulundurarak; kökleri, verdiği temel eserler ve mevcut Uluslararası İlişkiler kuramlarına getirdiği eleştiriler çerçevesinde değerlendirmeyi ve böylelikle post kolonyal kurama ait yazının ve Türkçe terminolojinin daha iyi bir şekilde anlaşılmasını sağlamayı amaçlamıştır. Makale, gelişimi devam eden postkolonyal kuramın, ana akım Uluslararası İlişkiler kuramlarına yönelik güçlü bir eleştirel bakış açısı sunmakta olduğunu iddia etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Post-colonial Curriculum To Decolonize International Relations
2013
Yazar:  
Özet:

The abstract enPostcolonial theory is a non-growth international relations theory that claims to oppose the fundamental arguments of the rationalist/positive tradition, which has been dominated for many years in the discipline of international relations (UI) and which can be postpositivist/reflectivist/receptive/creative based on its methodological/epistemological position. This article aims to evaluate the post-colonial theory, taking into account the development of the discipline of international relations within the historic flow, in the context of its roots, its basic works and criticism of the current theories of international relations, and thus to ensure a better understanding of the post-colonial theory and the Turkish terminology. The article claims that the post-colonial theory that continues to develop offers a strong critical perspective on the theories of mainstream International Relations.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Ege Strategic Research Journal
Ege Strategic Research Journal