Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 81
 İndirme 30
Mehmet Akif Ersoy'un Safahat Eserinde Öğretmen Modeli
2018
Dergi:  
Electronic Journal of Education Sciences
Yazar:  
Özet:

Abstract Öğretmenlik, bilineneski meslekler arasında yer alır. Hem yaygın eğitimde hem de örgün eğitimde öğretmene ihtiyaç duyulmuştur. Her toplumun kendine özgü bir öğretmen modeli vardır. Her düşünür, öğretmenden farklı beklentilere sahiptir. Mehmet Akif Ersoy da kendisine özgü bir öğretmen modeli geliştirmiştir. Bu araştırmanın amacı, İstiklal Marşı şairi, yazar, düşünür, vaiz, hatip, baytar, müderris ve öğretim elemanı Ersoy’un Safahat adlı şiir kitabında geliştirdiği öğretmen modelini ortaya çıkarmaktır. Ersoy’un Safahat dışında kalmış şiirleri, yazıları, vaazları ve hutbeleri bu araştırma kapsamına alınmamıştır. Şairin eğitime yönelik görüşleri pek çok araştırmacı tarafından araştırma konusu yapılmış, kitap, makale, bildiri, yüksek lisans tezi ve doktora tezi olarak yayınlanmıştır. Ancak Ersoy’un ortaya koyduğu öğretmen modeli bugüne dek incelenmemiştir. Ersoy, bir öğretmede; imanlı, edepli, liyakatli, vicdanlı, ahlaklı, Türkçeye sahip çıkan, bilime ve sanata önem veren, ihtiyaç halinde eğitim amacıyla yurtdışında giden, manevi değerlere saygılı, vatan sevgisi taşıyan, temizliğe aşırı dikkat gösteren, dindar özelliklerinin olmasını istemektedir. Şair, İslam dinin temel esaslarını bilen ve bunları hayatına rehber yapan bir öğretmen modeli geliştirmiştir. Yaşadığı, dönemde dini duyguların zayıfladığını ve dinin yaşamdan uzaklaştığını gören Şair, bunun çaresini dindar nesiller yetiştirmekte bulur. Bu nesilleri geliştirmede öğretmene önemli bir rol biçmiştir. Bu model, alan yazında yer alan diğer öğretmen modelleri ile birlikte değerlendirilebilir. Öğretmen yetiştiren yükseköğretim kurumlarında ders olarak okutulabilir, yerli ve milli bir modeldir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Electronic Journal of Education Sciences
Electronic Journal of Education Sciences