Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 38
 İndirme 21
ORTA ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN, ÖĞRETMENLERİN SINIFTA DİSİPLİN SAĞLAMA YAKLAŞIMLARINA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ
2004
Dergi:  
The Journal of Turkish Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Abstracten Sınıf Yönetimi; genel olarak belirlenen öğretim amaçlarının gerçekleştirilmesi için; plânlama, örgütleme, uygulama ve değerlendirme işlevlerine ilişkin; ilke, kavram, kuram, model ve tekniklerin sistematik ve bilinçli uygulanması ile ilgili etkinliklerin tümü olarak tanımlanabilir. Sınıf yönetiminde öğretmenlerin disiplin sağlamada kullandıkları farklı disiplin yaklaşımları vardır. Sınıf Yönetimi Yaklaşımları bu araştırmada; Geleneksel Yaklaşım, Müdahaleci Olmayan Sınıf Yönetimi Yaklaşımı, Müdahaleci (Baskıcı) Sınıf Yönetimi Yaklaşımı, Etkileşimsel Sınıf Yönetimi Yaklaşımı, Gelişimsel Yaklaşım, Önleyici-Yapıcı Modern Disiplin Yaklaşımı olarak gruplânmıştır. Bu yaklaşımlara uygun olabilecek şekilde öğretmenler de; Otokratik–Baskıcı Öğretmenler, Demokratik Öğretmenler olarak gruplandırılmıştır. Bu araştırma ile, Ankara ilindeki farklı sosyo- ekonomik bölgelerdeki liselerde, öğretmenlerin sınıfta disiplin sağlama yaklaşımları belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma evrenine giren liselerde, araştırmanın amaçlarını gerçekleştirmek için öğrenci görüşleri, 21 maddeden oluşan anket ile tespit edilmiştir. Geliştirilen veri toplama aracında beşli likert tipi bir ölçek kullanılmıştır. Anketten elde edilen sonuçlar, değişkenlere göre “t” testi ve tek yönlü varyans analizi ile çözümlenmiştir. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre; Öğretmenler, modern-yapıcı disiplin yaklaşımından ziyade, müdahaleci-baskıcı bir disiplin yaklaşımını, sınıflara göre farklı davranış göstermekte, öğrencilerin öğrenim alanlarına göre davranış göstermekte, öğrencilerin devam ettikleri liseye göre farklı disiplin yaklaşımlarını uyguladıkları ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






The Journal of Turkish Educational Sciences
The Journal of Turkish Educational Sciences