Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 42
 İndirme 32
Educatıonal Dımensıon Of The Buıldıng Natıons Polıtıcs Durıng Sıngle Party Perıod
2007
Dergi:  
The Journal of Turkish Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Abstracten Yerine getirdiği fonksiyonlar itibarıyla kurumlar birbirleri ile tamamlayıcı niteliğe sahiptirler ve tarihsel süreç içerisinde belirli ihtiyaçlara göre toplumların ihtiyaçlarını karşılarlar. Siyaset kurumu tüm kurumlar içerisinde genel yönetimi sağlaması ve kamu düzenini oluşturması açısından ayrı bir öneme sahiptir. Özellikle 18 ve 19. yüzyıllarda tüm dünyaya hâkim hâle gelmiş olan modernleşme süreci ile birlikte ulus-devlet yapılanmaları ön plana çıkmıştır. Bu durum siyaset kurumunu toplum üzerindeki etkileri nedeniyle daha önemli hâle getirmiştir. Ulus-devletler bilhassa kuruluşlarını takiben topluluğu bir millet bilinci ile donatmak amacıyla büyük çaba sarf ederler. Bu çabalar kapsamında millî eğitim ve kültür faaliyetleri yoğunlaşır. Ülkemizde de tek parti döneminde halkın ulus şuuruna ulaşması için özellikle tarih ve kültür çalışmalarının ön planda olduğu, okul ve öğrenci sayısının artırılmaya çalışıldığı görülmektedir. Müfredatta millî tarih ve millî kültür vurguları belirgindir. İşte bu makalede ülkemizde tek parti döneminde yapılmış olan eğitim politikaları üzerinde durulmuştur. O dönemin şartları da göz önüne alınarak ulus inşa politikalarının ne şekilde oluşturulup, yürütüldüğü incelenmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








The Journal of Turkish Educational Sciences
The Journal of Turkish Educational Sciences