Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 21
Accordıng To The Nınth and Tenth Grade Student Perceptıon As Of Constructıvıst Learnıng Approach To Evaluatıon Of Hıstory Textbooks (ın The Sample Afyonkarahısar)
2013
Dergi:  
The Journal of Turkish Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Abstracten Bu araştırma, öğrenci görüşlerine göre dokuzuncu ve onuncu sınıf tarih ders kitaplarının yapılandırmacı öğrenme yaklaşımına göre değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmada, öğrencilerin ders kitaplarına yönelik görüşlerinde, çeşitli değişkenlere (cinsiyet, sınıf düzeyleri, tarih dersinden alınan not, okul türü) göre anlamlı bir farklılık olup olmadığı belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırmanın örneklemini Afyonkarahisar iline bağlı İscehisar ilçesindeki ortaöğretim okullarında eğitim gören rastgele seçilmiş 150 ortaöğretim 9. ve 10. sınıf öğrencisi oluşturmuştur. Araştırma tarama modeliyle gerçekleştirilmiştir. Araştırmada veriler, 37 maddenden oluşan “Ders Kitabı Değerlendirme Ölçeği” ile toplanmıştır. Faktör analizi sonucunda 37 maddeden oluşan ölçek, 21 maddeye düşürülmüştür. Araştırmadan elde edilen veriler frekans, yüzdelik ve aritmetik ortalama kullanılarak betimlenmiştir. Ayrıca anlamlı farklılıkları belirlemek için değişkenlere uygun olarak, bağımsız örneklemler için t-testi ve tek yönlü varyans analizi (One-Way Anova) uygulanmıştır. Verilerin analizi sonucunda şu sonuçlara ulaşılmıştır: Ölçeğin iki alt boyutta toplandığı görülmüştür (aktif ve yönlendiren öğrenme ortamı, farklı bakış açısı kazandırma). Öğrencilerin yapılandırmacı öğrenme yaklaşımıyla hazırlanan ders kitaplarına yönelik tutumlarının genel olarak olumlu olduğuna ve yapılandırmacı öğrenme yaklaşımıyla hazırlanan ders kitaplarının öğrenciyi aktif hâle getirmede etkili olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






The Journal of Turkish Educational Sciences
The Journal of Turkish Educational Sciences