Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 191
 İndirme 59
Siyasal İletişim Aracı Olarak Twitter’ın Kullanımı: 07 Haziran 2015 Genel Seçimi Üzerine Bir Çalışma
2016
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Siyasi parti liderleri; partinin hedef kitlelerini etkilemek, hafızalarda yer edinmek, kitleyi bilgilendirmek, propaganda yapmak, karşıt görüşlere cevap vermek gibi amaçlarla çalışmalarını yapmaktadırlar.  Bu gibi siyasi çalışmalarda artık herkesin etkin bir şekilde kullandığı, her zaman anlık bildirimlerle hedef kitleyi yakalamak için sosyal medya araçları da partilerin/adayların sıkça kullandığı iletişim araçları olmuştur. Bu çalışmada siyasi liderlerin siyasal amaçlara yönelik olarak Twitter’ı nasıl, ne amaçlı ve hangi saatler arası kullandıkları, tweetlerinin içeriğinin neler olduğu, kimlerle etkileşim halinde oldukları, seçmeni kendilerine oy vermeleri için nasıl ikna ettikleri, vaatlerde bulunduklarını analiz etmek çalışmanın ana konusunu oluşturmaktadır.  Bu bağlamda Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin siyasal iletişim kapsamında, içerik analizi yönteminden yararlanılarak 2015 Genel seçimindefazla oy alan ilk üç siyasi parti liderinin 01 Mayıs - 07 Haziran tarihleri arasında Twitter hesapları incelenmiş ve elde edilen bulgular sunulmuştur. Çalışmanın sonucuna göre; Ahmet Davutoğlu tweetlerindefazla partisinin gerçekleştirdiği icraatları, Kemal Kılıçdaroğlu’nun tweetlerinde daha çok vaatlerde bulunduğu ve Devlet Bahçeli’nin ise arka arkaya konuşur gibi mesajlar paylaşmakta olduğu ve paylaşımlarında görsel öğe kullanmadığı görülmektedir. Ayrıca Devlet Bahçeli’nin liderler içindeaz takipçiye sahip olduğu fakatfazla tweet atan lider olduğu anlaşılmaktadır. Ahmet Davutoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu 24 saatlik zaman diliminde günün her zaman aralığında mesajlarını paylaşmakta olduğu, Devlet Bahçeli’nin ise sadece akşam 18.00-23.59 saatleri arası tweet paylaşımında bulunduğu dikkate çarpmaktadır. Siyasi liderlerin hafta içi ve hafta sonu paylaştıkları tweetlerinde ise Ahmet Davutoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yoğun şekilde mesaj paylaşımında bulunduğu, Devlet Bahçeli’nin ise sadece hafta içi paylaşımda bulunduğu görülmektedir. Anahtar Kelimeler: Siyasal iletişim, 2015 genel seçimi, sosyal medya, twitter

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi