Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 49
 İndirme 30
Kişilerarası İletişim Sürecinde İzafiyet Teorisi’nin Rolü, Soma Kömür Madeni Faciasının Farklı Gazete Haberlerinde İşleniş Farklılıkları Üzerine Karşılaştırmalı Bir İnceleme
2018
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi
Yazar:  
Özet:

İletişim olanaklarının artması ile birlikte insanoğlu günlük yaşamda birçok uyarıcı ile karşı karşıya kalmaktadır. Kişiyi etkileyen tüm bu uyarıcılara bireyler bilinçli ve bilinçsiz olarak farklı tepkiler vermektedir. İnsanların hayatlarını kapsayan tüm mekânlar ve olaylar, iletişim sürecinin parçasını oluşturmaktadır. Bu noktada kişilerarası iletişim süreci içerisinde meydana gelen izafilik (görecelilik) iletişim sürecinin oluşmasında ve etkileşimin gerçekleşmesinde önemli bir noktadır. Çalışmanın amacı, Kişilerarası İletişim Süreci İçinde İzafiyet Teorisi’nin rolünü incelemek, iletişim süreci üzerinde, algılama, yorumlama ve anlamlandırma süreçlerinde ne tür farklılıklara neden olduğunu açıklanmaya çalışmaktır. İlk kısımda kişilerarası iletişim süreci incelenmiş ve kısaca özetlenmiştir.  İkinci kısımda İzafiyet Teorisi tanıtılmıştır. Özel İzafiyet Teorisi ve Genel İzafiyet Teorisi açıklanmış; Kişilerarası İletişim Süreci ile İzafiyet Teorisi arasındaki ilişki ortaya koyulmaya, bireyler ve toplumlar arasındaki inanç, değer, kültür, ahlak gibi farklılıklar örnekler ile belirtilmeye çalışılmıştır. Son bölümde, Türkiye’de 2014 yılında meydana gelen Soma Kömür Madeni faciasının 4 farklı ulusal gazetedeki yorumlanış biçimleri ele alınmıştır. İncelemede nitel araştırma yöntemi kullanılarak, haber metinleri konumlarına ve içeriklerine göre analiz edilip karşılaştırılmıştır.  Türkiye’de yayım yapan 4 farklı ulusal gazetenin ilk sayfa Soma Haberleri ele alınmış, gazete haberleri objektif şekilde, karşılaştırmalı olarak değerlendirilmiştir. Haberlerin içerik analizlerine bakıldığında, gazetelerin olayları kendi politik bakış açılarına göre okuyuculara aktardıkları belirlenmiştir. Aynı gazeteler şekilsel olarak incelendiğinde haberlere verilen önem derecelerinde de farklılıkların olduğu görülmüştür. Bu durum gazetelerin, haberi ilk sayfadaki konumlandırma farklılıklarında da gözlemlenmiştir. Sonuç olarak incelenen gazetelerde aktarılan haber metinleri, içerik olarak ve şekilsel olarak farklılık göstermiştir; bu da kişilerarası 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi