Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 88
 İndirme 29
Son Çocukluk Döneminde Benlik Saygısı ve Umut
2012
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, ilköğretim II. kademe öğrencilerinin umut ve benlik saygısı düzeyleri arasındaki ilişkinin cinsiyet ve sınıf değişkenleri açısından değişip değişmediğini incelemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Aydın il merkezinde bulunan 6 okuldan toplam 820 ilköğretim öğrencisi oluşturmaktadır. Öğrencilerin benlik saygısı düzeylerinin belirlenmesinde Piers-Harris (1964) tarafından geliştirilen ve Öner (1996) tarafından Türkçeye uyarlaması yapılan “Piers-Harris Çocuklarda Öz-Kavramı Ölçeği” ve umut düzeylerinin belirlenmesinde ise Snyder ve arkadaşları (1997) tarafından geliştirilen, Atik ve Kemer (2009) tarafından Türkçeye uyarlaması yapılan “Çocuklarda Umut Ölçeği (ÇUÖ) kullanılmıştır. İlköğretim II. kademe öğrencilerinin benlik saygısı ve umut düzeylerinin arasındaki farkın anlamlılığını test etmek amacıyla bağımsız gruplar t testi ve Anova, benlik saygısı ve umut düzeylerinin arasındaki ilişkiyi incelemek amacıyla ise korelasyon analizleri kullanılmıştır. Araştırmada, elde edilen bulgular ışığında, ilköğretim II. kademe öğrencilerinin benlik saygısı ve umut düzeylerinin sınıf (6.,7. ve 8.), cinsiyet (kız, erkek) değişkenlerine göre aralarında anlamlı düzeyde farklılaşmanın olmadığı tespit edilmiştir. İlköğretim II. kademe öğrencilerinin benlik saygısı ile umut düzeylerinde arasında ise pozitif yönde bir ilişki olduğu bulunmuştur

Anahtar Kelimeler:

Self-esteem and Hope In Late Childhood Period
2012
Yazar:  
Özet:

This research aims to put forth the relationship between the level of hope and self-esteem of elementary school second level students in terms of gender and class. The research group consists 820 elementary school students from six schools in the city center of Aydın. “Piers-Harris Children in Self-Concept Scale” developed by Piers-Harris (1964) an adopted to Turkish by Öner (1996) was used to determine students selfesteem. Meanwhile to determine hope levels “Hope Scale of Children” developed by Snyder and collegues (1997) and adopted to Turkish by Atik and Kemer (2009) was used. Independent sample t-test and ANOVA was used in order to test whether the difference between the second stage elementary students’ self-esteem and hope level is meaningful or not and the correlation analysis was used in order to examine the relationship between self-esteem and hope levels. The finding of the research show that there isn’t any significant difference in terms of grade (6th, 7th, 8th ), gender (female, male). There is a positive correlation between the second stage elementary students’ self-esteem and hope levels

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 160
Atıf : 2.094
Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi