Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 105
 İndirme 43
Küresel Finansal Krizinin Devlet Borçlarına Etkisi: Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkeler Açısından Bir Değerlendirme
2016
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

Globalleşme ile birlikte hem şiddeti hem de sıklığı giderek artan finansal ve ekonomik krizler, pek çok ülkede mali dengesizliklere neden olmuştur. Bunlardan biri de, 2008 krizidir. Daha önceki krizlerde ülkeler belli bir ölçüde de olsa borç stoklarını olumlu koşullar altında yönetirken, 2008 krizi ve bu krizin küresel boyutta bir durgunluğa dönüşmesi kamu borç stokunda önemli artışlara neden olmuştur. Ancak, krizin gelişmiş ülkeler ve yükselen piyasa ekonomilerine etkileri konusunda önemli farklılıklar vardır. Kriz öncesi dönemde makroekonomik göstergeleri daha iyi durumda olan yükselen piyasa ülkeleri, krizin etkilerini bertaraf etmede daha iyi bir performans sergilemişlerdir. Buna karşın, ekonomi politikası çerçevesi nispeten olumsuz olan ülkelerde kriz karşıtı politikalar yeterince tatminkâr sonuçlar doğurmamıştır. Bu çalışma, ülkelerin kriz öncesi ile kriz sonrası mali pozisyonlarını makroekonomik göstergeleri temel alarak karşılaştırmak suretiyle, krizin kamu borçları üzerindeki etkilerini ele almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of The Global Financial Crisis On State Debt: A Assessment Of Developing and Developing Countries
2016
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

The increasing financial and economic crises with both violence and frequency along with globalization have caused financial imbalances in many countries. One of them is the 2008 crisis. In previous crises, while countries manage their debt stocks to a certain extent under positive conditions, the 2008 crisis and the transformation of this crisis into a global stagnation have led to significant increase in public debt stocks. However, there are significant differences in the impact of the crisis on developed countries and rising market economies. The emerging market countries with better macroeconomic indicators in the pre-crisis period have shown better performance in eliminating the effects of the crisis. Nevertheless, in countries with the economic policy framework relatively negative, anti-crisis policies have not produced sufficiently satisfactory results. This study examines the impact of the crisis on public debt by comparing the financial positions of countries before and after the crisis on the basis of macroeconomic indicators.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Sosyoekonomi
Sosyoekonomi