Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 134
 İndirme 70
İşgücü Verimliliğini Etkileyen Faktörler: Bingöl Devlet Hastanesinde Hemşireler Üzerine Bir Uygulama
2010
Dergi:  
Verimlilik Dergisi
Yazar:  
Özet:

 Bu araştırma,  birer hizmet işletmesi olan sağlık işletmelerinde işgücü verimliliğini etkileyen faktörlerin değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Kesitsel nitelikte ve tanımlayıcı olan araştırma Bingöl il merkezinde bulunan Devlet Hastanesi’nde görev yapmakta olan 94 hemşirenin tümü üzerinde gerçekleştirilmiştir. Veri toplama aracı olarak Kişisel Bilgi Formu, işgücü verimliliğini etkileyen faktörlerin belirlenmesine yönelik oluşturulan anket kullanılmıştır.  Araştırmada hemşirelerin %51,1’i 30-39 yaş arasında, %62,8’i evli, %73,4’ü kadındır.  Hemşirelerin %63,8’i kadrolu, %63,8’i yüksek öğretim mezunu, %39,4’ü 11 yıl ve üstü hizmet yılına sahiptir. İşgücü verimliliğine etki eden demografik faktörlerden cinsiyet, yaş, medeni durum, ünvan, eğitim durumu ve toplam hizmet süresi ile toplam işgücü verimliliği puan ortalaması arasında anlamlı bir fark bulunmamıştır. Hastanelerde iletişim eksikliği, işten kaynaklanan stres, ücretin yeterli ve adil olmaması, yetersiz hizmet içi ve hizmet dışı eğitim, ihtiyaç duyulan teknolojiden yeterince faydalanılmaması işgücünün verimliliğinin azalmasına neden olan faktörler olarak tespit edilmiştir.              Sonuç olarak;  devlet hastanelerindeki işgücü verimliliğini artırmak için hastanelerde çok yönlü bilgi akışı ve çalışanlar ile yönetim arasında etkin bir iletişimin sağlanması, işgörenlerin üzerindeki stresi azaltmak için gerekli tedbirlerin alınması, yeterli ve adil bir ücret sisteminin uygulanması, personel eğitimine daha fazla önem verilmesi ve daha fazla kaynak ayrılması, işgörenin iş yükünü azaltılması ve işgörenin alanında ihtiyaç duyduğu teknolojiye zamanında ulaşması için gerekli tedbirlerin alınması, yöneticilerin karar vermede daha etkin olmasını sağlayan yönetim bilişim sistemlerinin uygulanması ve toplam kalite yönetimi uygulamalarının etkin bir şekilde sürdürülmesi önerilebilir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Verimlilik Dergisi
Verimlilik Dergisi