Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 67
 İndirme 27
İlköğretim Okulu Öğretmenlerinin Düşünme Stilleri
2016
Dergi:  
Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Bu araştırmanın amacı ilköğretim okulu öğretmenlerinin düşünme stillerine ilişkin görüşlerini saptanmasıdır. Araştırmanın evrenini, Bolu İli Göynük ve Mudurnu İlçelerindeki 15 ilköğretim okulu ve bu okullarda görev yapan 190 öğretmenden oluşturmaktadır. Araştırmada evrenin tamamına ulaşıldığı için örneklem alma yoluna gidilmemiştir. Araştırmada veri toplama aracı olarak hazırlanan ölçme aracı iki bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde, öğretmenlerin kişisel bilgilerini toplamaya yönelik sorular; ikinci bölümde, düşünme stillerini saptamak amacıyla kullanılan Sternberg ve Wagner (1988) tarafından geliştirilen ve Fer (2005) tarafından geçerliği ve güvenirliği yapılan “Düşünme Stilleri Envanteri” yer almıştır. Araştırmada aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır. Kişisel bilgilere ilişkin; Araştırmaya katılan öğretmenlerin % 55,3’ü bayan, % 44,7’si baydır. Öğretmenlerin % 70’i 20 – 30 yaş grubunda yer almakta, % 80,1’i 1 – 10 yıllık mesleki kıdeme sahip durumdadırlar. Öğretmenlerin % 48,4’ü sınıf öğretmeni ve %51,6’sı branş öğretmenidir. İlköğretim okullarında görev yapan öğretmenler;yüksek Özerk Düşünme Stilini ( =4,251) “Her zaman”,düşük Eşdeğerci Düşünme Stilini ( =3,126) “Bazen” ve diğer düşünme stillerini “Çoğunlukla” benimsemektedirler. İlköğretim okullarında görev yapan öğretmenlerin düşünme stilleri dağılımına ilişkin görüşlerine cinsiyet değişkenine bakıldığında yalnız Kuralsız Düşünme Stilinde (P=0.039;) anlamlı bir fark görülmektedir. Yaş ve mesleki kıdem değişkenine bakıldığında öğretmenler arasında anlamlı bir fark bulunmamaktadır. İlköğretim okullarında görev yapan öğretmenlerin düşünme stilleri dağılımına ilişkin görüşlerine sınıf ve branş değişkenine bakıldığında yalnız İçe Dönük Düşünme Stilinde (P=0.026;) anlamlı bir fark bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Primary School Teacher Thinking Styles
2016
Yazar:  
Özet:

the aim of this research is to determine the views of primary school teachers in the thinking styles of primary school teachers and to identify the phase of the research in the group of vocational teachers and the primary school of education in the study of the three-year-of-the-art teachers who have a significant understanding of the three-year-of-the-art teachers in the study of the three-year-of-the-the-art teachers, and in the study of 190 teachers in these schools, the first-class study of the teachers in the field of the study was determined by the first-class study of the teachers in the study of the study of the study of the study of the study of the three categories of the three categories of the three-class teachers in the study of the three-class teachers, which have been identified categories of the teachers in the study of the study of the study

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi
Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi