Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 26
 İndirme 11
Sosyal Bilgiler Eğitiminde Biyografilerle Girişimcilik Becerisinin Kazandırılmasına İlişkin Bir İnceleme
2017
Dergi:  
Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ülkemiz üretim ve tüketim noktasında bir takım zorluklarla yüz yüzedir. Ancak, yeniliğe açık, hayatta ne olursa olsun pes etmeyen, ruh ve merakla yeni yollar arayan, cesaretli, sorunlara uyum sağlayan girişimci bireylerle bu zorlukların üstesinden gelinebilir. Dahası ülkenin kalkınması ve refah düzeyinin artması, dinamik bir ekonomi, yenilikçi ve yaratıcı mesleklerin oluşabilmesi için, başarılı bir şekilde kendi ticari ve sosyal girişimlerini gerçekleştirecek, girişimci olmaya istekli genç insanların sayılarının fazla olması gerekmektedir. Girişimcilik Eğitimi’ni tanıyıp ilköğretime dâhil eden birçok ülkelerde genellikle (cross-curricular) disiplinler arası yaklaşım kullanılmaktadır. Bu yaklaşıma göre, girişimcilik eğitiminin amaçları, açık bir şekilde belirli bir konunun bir parçası olmasından ziyade müfredat içerisinde programlar arası ya da yatay ve çapraz olarak ifade edilir. Bütün konular ve müfredat çalışmaları süresince geliştirilen değer ve yeterlilikler bu yaklaşımın önemli bir parçasıdır. Girişimcilik Eğitimi’nin ilköğretimde sosyal bilgiler derslerinde etkili bir şekilde öğrencilere aktarılması ve girişimcilik becerilerinin kazandırılmasında biyografilerin kullanımı önemli bir noktadır. Çünkü örnek girişimcilerin biyografileri ile öğrencilerin güdülenmesi sağlanabilir. Diğer bir ifade ile kendi yaşadıkları coğrafyadan ya da milletlerden önemli girişimlere imza atmış kişilerin hayatları, öğrencilerin başarma arzusunu ve cesaret duygularını olumlu yönde geliştirebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi
Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi