Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 84
 İndirme 42
İlköğretim Birinci Sınıf Öğrencilerinin, Ailelerinin Sosyo Ekonomik Düzeylerine Göre Öğretmen Aile İletişimi
2003
Dergi:  
Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to describe parent-teacher communication styles at primary school first grade by socio-economic status of family. Study group consisted of 100 first grader teachers, 108 families from low socio-economic status group and 236 families from high socio-economic status group living in Balıkesir metropolitan area. A questionnaire developed by researcher was used to gather data. Data were summarized by tabulating frequencies and percentages. Findings indicated that low socio-economic status parents communicate with teacher through students and show hesitation to visit schools. When parents visit schools, frequency of this visits are irregular and there is no defined location or length of visit. Low socio-economic status parents attend parent-teacher meetings to inquire about their child's grades. In contrast to low socio-economic status parents, high socio-economic status parents communicate with teacher by phone and also through students. High socio-economic status parents and teachers exchange home visits. They inquire information form teacher about social activities in school as well as their child's participation in instructional activities and child's relationship with peers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi
Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi