Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 21
 Görüntüleme 57
 İndirme 32
Ortaöğretimdeki Öğretmen ve Öğrencilerin İstenmeyen Davranışlarla Baş Etme Konusundaki Görüşlerinin Karşılaştırılması
2009
Dergi:  
Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to identify the ideas of teachers and students on dealing with misbehaviour. Sample for this study consists of 20 teachers and 35 students from five different high schools in Adana. Interview as a qualitative research method was used to collect data in this study. Thus, a semi-structured interview was conducted to elicit participants' views about the issue of dealing with misbehaviour in their schools. Results revealed that teachers are more likely to use positive strategies (e.g. warning, talking, giving advice, negotiating) than negative ones (e.g. punishment, shouting, giving order, threathing). However, students believed that their teachers apply negative methods more. Almost half of the teachers reported that they collaborated with other teachers in dealing with misbehaviour. Collaboration and consistency among school personnel were emphasised by teachers to solve behaviour problems while students suggested that their teachers should use more positive strategies to cope with misbehaviour.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi
Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi