Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 65
 İndirme 33
Kriz İletişiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yeni Bir Fenomen: Sosyal Medya
2016
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, kriz dönemlerinde uygulanan kriz iletişim süre.lerini güncel yaklaşımlarla ortaya koymaktadır. Bu yaklaşımlar içerisinde kriz iletişiminde etkin olarak kullanılmaya başlanan sosyal medya mecrası çok y.nlü olarak ele alınmaktadır. Kriz sırasında hiyerarşik düzenin sistemli ve disiplinli bir şekilde işleyebilmesi açısından sosyal medya uygulamalarının doğru bir şekilde yönetilebilmesi önemlidir. Bu durum hem kriz süre.lerinin başarıyla atlatılmasına yardımcı olmakta hem de kurumsal kimliğin şekillenmesi ve gelişmesine katkı sağlamaktadır. Bu gerçeklikten hareketle yapılan çalışmada kurumlara ve yöneticilere çeşitli tavsiyeler sunulmuştur. Gelişen internet teknolojisi ve yaygınlaşan yeni medya uygulamaları, belirli avantajlar sağlarken, bir kısım sorunları da beraberinde getirmesi kaçınılmazdır. Artan kullanıcı sayısıyla birlikte, işletmeler için hedef kitleye ulaşmada ve tüketimi arttırarak kârlılığı yükseltmede önemli bir araç haline gelen yeni medya mecrası, kurumları zarara uğratacak hatta bazı durumlarda mevcudiyetini sonlandıracak çapta derin krizlerin yaşanmasını olanaklı kılmaktadır. Krizlerin atlatılmasında bir araçken bazen de bizzat kriz sebebi olabilmektedir. Kısa süre içerisinde geniş kitlelere ulaşabilen bu yeni mecranın artık bir “kullanım kılavuzuna” ihtiyaç duyduğu bir gerçekliktir. Proaktif ve reaktif uygulamaları içerebilme özelliğine sahip olan sosyal medya, kriz süre.lerinin yönetilmesinde kurumsal iletişimin bir parçası olarak aktif olarak rol almalıdır. Fakat uygulamada sosyal medya geleneksel medya anlayışı ile kullanılmaya çalışılmakta ve bu birçok probleme zemin hazırlamaktadır. Bu çalışmada öncelikle sosyal medya yeni bir iletişim mecrası olarak değerlendirilmiş, sosyal medya araçları belirlenmiş ve bu mecranın kriz yönetimindeki uygulamaları açısından avantaj ve dezavantajları ortaya konulmuştur. Bununla birlikte sosyal medyanın kurumsal iletişimin bir parçası olarak değerlendirilmesine yardımcı olacak bazı ipuçlarına da yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi