Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 74
 İndirme 30
Geçmişten Günümüze Sivas Kent Planlarının Alan Kullanımları Yönünden Karşılaştırılması
2012
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kent planları, kentsel araziyi farklı kullanımlar için geleceğe yönelik olarak tahsis eden planlardır. Yaşadığımız coğrafi mekânın önemli bir parçasını oluşturan kentlerimizdeki yaşam çevrelerinin bozulması ve kimliksizleşmesinin, doğal ve kültürel değerlerimizin yok olmasının, yerleşim alanlarımızın risk taşımasının temel nedenlerindenönemlisi; söz konusu olan kent ve çevresiyle ilgili her ölçekteki fiziki planın ekolojik temele dayalı olarak hazırlanmaması ve planların birbirleriyle ilişkilendirilmemesidir.   Doğayı koruyabilmek, geliştirerek gelecek kuşakların yararlanmasına sunabilmek, ancak her yörenin ya da bölgenin sahip olduğu doğal ve kültürel peyzaj özelliklerinin göz önüne alındığı, birbirleriyle çelişmeyen alan kullanım kararlarının ülke-bölge ve çevre düzeni planlarına entegre edilmesiyle ve bu planların ilişkilendirilmesiyle mümkündür. Böylece tarım, orman, yerleşim, turizm, çayır-mera ve sanayi sektörleri gibi sektörel gelişmeler alanın doğal ve kültürel potansiyeline göre yönlendirilerek kentsel kalkınma ile birlikte kırsal kalkınma da sağlanacaktır. Üst ölçekli planlarda alınan sağlıklı kararlar aynı yaklaşım ve yöntemlerle alt ölçekli planlar olan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına da yansıtılarak, bu planlarda da doğal ve kültürel kaynak değerlerinin korunmasıyla yöre halkına sağlıklı kentsel ve sağlıklı kırsal yaşam olanakları sunulacaktır.   Bu çalışmada; Sivas kentinin günümüze kadar yapılmış olan 1972 yılına ait 1/20.000 ölçekli çevre düzeni planı ile 1982 yılına ait 1/25.000 ölçekli nazım imar planı sayısal ortama aktarılarak bu planlardaki alan kullanım kararları karşılaştırılmıştır. Bu karşılaştırma sonuçlarının kentin gelecekteki planlama çalışmalarına ışık tutması amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Comparison Of The Areas Of Sivas Urban Plans From The Past To Present
2012
Yazar:  
Özet:

urban plans are planned for the future for different uses of urban land, which constitutes an important part of the geographic space we live, the deterioration of living circles in our cities, and the absence of natural and cultural values of identity, the main reasons for the risk of our settlements are provided by the urban and environment of the planning of the physical plan on every scale of the plan based on the ecological foundation, and the plans are not associated with each other, to be able to benefit from the future generations by improving the nature, but it is possible to reflect the natural and cultural development of each region or region, as well as to the cultural development of the cultural development of the cultural development of the region, and environmental development of the cultural environment

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi