Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 115
 İndirme 57
Öğretmen Adaylarının İnternet Kullanımına Yönelik Yaşantıları
2004
Dergi:  
Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to investigate the experiences of student teachers toward the use of internet. The sample group consisted of 165 student teachers from 6 different programs (English, Science, Physics, Geography, Social Studies and Primary –school- Teaching departments) of Marmara University Atatürk Education Faculty in 2003-2004 academic year. The data about the internet experiences of student teachers were collected by using 12 item questionnaire developed by the researchers. Some of the major results are as follows: (1) 52,1% of student teachers have computers at home and only 47,7% of student teachers have internet connection among who have computers at home; (2) Majority of student teachers (89,6%) have e-mail addresses but on the other hand only few of them (11,7%) have web-pages; (3) Most of the student teachers (93,1%) reported that they have opportunity to reach and use internet easily around them and the most preferred place for 53,8% of them is internet cafes. The striking result for that point is that only 6,9% of student teachers reported the university for the ease of using internet.; (4) The majority of student teachers (44,1%) perceive themselves moderately efficient for using internet; (5) 41,5% of student teachers use internet between 2-5 hours in a week and (6) 46,5% of student teachers reported that they frequently use internet for making homework and 43,9% of them for sending e-mail. The implications of these results are discussed in terms of teacher education comparing with other researches. Key words : Internet, internet literacy, computer literacy, student teacher, teacher training

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Eğitim Bilimleri Dergisi
Eğitim Bilimleri Dergisi